İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Çember-16" operasyonları kapsamında 81 ilde 4 gündür devam eden çalışmalarda 2 bin 66 firarinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, firari suçluların sokaklarda dolaşmalarına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Ailelerin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" dedi.

Yerlikaya, "Çember-16" operasyonları kapsamında, 0-5 yıl aranan 2 bin 45 kişi, 5-10 yıl aranan 9 kişi ve 10 yıl ve üzeri aranan 12 kişinin yakalandığını belirtti. Hırsızlık suçundan 348, dolandırıcılıktan 183, yağmadan 93, adam öldürmeden 28, cinsel suçlardan 50, narkotik suçlarından 364, terörden 25, KOM (kaçakçılık, organize) suçlarından ise 216 kişinin yakalandığını ifade etti. Bu şekilde toplamda 2 bin 66 kişinin adalete teslim edildiğini bildirdi.

Yerlikaya, bu kişilerin, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 81 il genelinde yapılan aramalar, ev ve iş yerleri baskınları, kimlik kontrolleri gibi operasyonlarda yakalandığını belirtti. Operasyonları yöneten valiler, kaymakamlar, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, sahil güvenlik personeli ile operasyonlara katılan polisleri ve jandarmaları tebrik etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ