Asayiş

Polis katilinin çöp poşetiyle götürülmesine soruşturma iddialarına Bakan Yerlikaya’dan sert yanıt geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’nin adliyeye götürülürken çöp poşeti giydirilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığı iddialarına sert bir yanıt verdi.

Abone Ol

Bakan Yerlikaya, söz konusu iddiaların "alçakça bir yalan" olduğunu belirterek, Emniyet ve İçişleri Bakanlığı tarafından bu konuda herhangi bir soruşturma açılmadığını vurguladı. Ayrıca, bu tür asılsız haberleri yayanlar hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Yunus Emre Geçti adlı şahıs, motosiklet hırsızlığı nedeniyle gözaltına alındıktan sonra polis memuru Yılmaz’ı silahla vurarak şehit etmiş, ardından adliyeye sevk edilirken kendisine siyah bir çöp poşeti giydirilmişti. Bu olayla ilgili soruşturma başlatıldığı yönündeki iddialar Bakan Yerlikaya tarafından kesin bir dille yalanlandı.

YALAN HABERLERİ YAYANLAR HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Bakan Yerlikaya, söz konusu iddialarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır. Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.”

TUTUKLANDI

Öte yandan şüpheli Yunus Emre G, Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği aracıyla İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Savcılıkça ifadesi alınan şüpheli tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, şüphelinin "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İttifakgazetesi.com