Güncel

Petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt piyasasını nasıl etkiliyor?

Petrol fiyatları, küresel yakıt talebine yönelik belirsizlikler ve OPEC+ toplantısının etkisiyle gerilerken, akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi oluştu. Peki akaryakıta indirim var mı? 5 Aralık 2023 il il benzin fiyatı ve motorin fiyatları ile piyasadaki son dakika gelişmeler…

Abone Ol

Akaryakıt fiyatları tarafında petrolün kazançlarını silmesiyle indirim beklentisi oluştu. Petrol fiyatları, İsrail-Hamas Savaşı’nın arz güvenliği için yarattığı endişelerle yükselse de küresel yakıt talebine yönelik belirsizliklerin sürmesinden dolayı kazançlarını koruyamayınca geriledi. Brent petrol, altı haftalık kayıp serisinin ardından varil başına 78 dolara doğru gerilerken, ABD ham petrolü 74 doların altındaydı. Düşüş, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını artırmayı bıraktığı yönündeki spekülasyonlara ve ABD’nin Venezuella arzına yönelik yaptırımlarının yeniden sıkılaştırılabileceği ihtimaline rağmen geldi. Peki yaşanan bu gerileme benzin fiyatı ve motorin fiyatları tarafına nasıl yansıdı?

OPEC+ TOPLANTISININ ETKİLERİ SÜRÜYOR

Petrol, OPEC üyesi olmayan ülkelerden gelen arzın artması ve talep büyümesine ilişkin görünümün yumuşaması nedeniyle arka arkaya aylık düşüş kaydetti. Geri çekilme, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu ve müttefiklerinin geçen hafta üretim kesintilerini derinleştirme yönündeki hamlesinin ardından geldi. Teklif, iç çekişmelerin yanı sıra gecikmelerin de yaşandığı zorlu bir toplantının ardından geldi.

AKARYAKIT FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Akaryakıt pompa fiyatları il il ve bayi bayi farklılık gösteriyor. İşte güncel İstanbul, Ankara ve İzmir’deki benzin fiyatı ve motorin fiyatları:

Güncel motorin fiyatları 

İstanbul 37.60 TL

Ankara 38.20 TL

İzmir 38.40 TL

Güncel benzin fiyatları 

İstanbul 34.58 TL

Ankara 35.26 TL

İzmir 35.39 TL

Akaryakıt fiyatları için yeni zam, indirim haberi bulunmuyor.