Gülpınar, istifa açıklamasının ardından e-Devlet uygulamasına girerek parti üyeliğini sonlandırmak istediğinde, belediye başkanı seçildiği YRP'ye aslında üye olmadığını fark etti.

Yayınladığı bir video mesajla Yeniden Refah Partisi'nden ayrıldığını açıklayan Gülpınar, uzun zamandır AK Parti'ye geçeceği yönünde söylentilerle anılıyordu. Ancak Gülpınar, mesajında yoluna bağımsız olarak devam edeceğini ifade etti. Bununla birlikte, gazeteci İsmail Saymaz'ın paylaştığı bilgilere göre, Gülpınar e-Devlet'te yaptığı inceleme sonucunda YRP'ye üye olmadığını şaşkınlıkla keşfetti.

Gülpınar, bu durumu Saymaz'a verdiği demeçte şu sözlerle aktardı: "AK Parti'den istifa ederken e-Devlet üzerinden işlemi gerçekleştirmiştim. Aynı şekilde YRP'den de istifa etmek istedim. E-Devlet'e girdim ve 'Hiçbir partiye üyeliğiniz bulunmamaktadır' uyarısını gördüm. Meğer üye değilmişim! Vallahi bak, şaka değil, yemin ederim."

Gülpınar, ayrıca AK Parti'deki kurumsal yapıya da değinerek, "Benim bıraktığım AK Parti'de kurumsal bir yapı vardı. Eleştirdiğimiz birçok şey olsa da, kurumsallık her zaman önemliydi" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?


1969'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Lise eğitimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamladı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) Öğretmenlik yaptı.

Erdoğan Ankara'daki pastanede vatandaşlarla sohbet etti Erdoğan Ankara'daki pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Öğretmenlik deneyiminin ardından Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Merkezin’de mütercim olarak görev aldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Devlet Bakanlığında Siyasi Danışmanlık ve Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

24, 25, 26 ve 27. dönemlerde AK Parti'de Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yaptı.

Milletvekilliği sürecinde Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği görevlerinde bulundu.

Gülpınar, 31 Mart 2024'te Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

İttifakgazetesi.com

Kaynak: HABER MERKEZİ