X sosyal medya platformunda #Galericilik etiketiyle yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Defalarca paylaşılan ve binlerce RT alan bir paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

“Oto galericiler:

Vatandaşlar bize yüksek fiyattan araç sattı ve hepsi elimizde patladı.

Kimseye araba satamıyoruz, öyle giderse galericilik mesleği diye bir şey kalmayacak.

Suçlu vatandaşlar olmuş. ☺️☺️☺️

Milletin kanını az emmediniz.”

Galericilik X 0252 Paylasim

Bu paylaşıma ise şu yorumlar yapıldı:

Galericilik X 0252 Yorumlar

X’teki bir başka paylaşımda ise şu ifadeler yer aldı:

“Böyle bir meslek olduğunu ortaya atıp saçmalıyorlar. Herkes kendi arabasını internete koyup satabiliyor zaten siz sadece araya girip fiyat patlaması yaşatıyorsunuz. Gidip paranızla üretim felan yapında ülkeye bi yararınız olsun .”

Galericilik X 0252

Bu arada, Tokat Galericiler Derneği Başkanı ve S.S Otonomi Galericiler Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Duran Uçar, Tokat Hürsöz gazetesine yaptığı açıklamada, faizlerin yükselmesiyle birlikte galericilerin işlerinin durma noktasına geldiğini belirtti. Uçar, son 5 aydır vatandaşların zor durumda kalmadıkça araç alıp satmadığını ve bankalardan kredi almanın zorlaştığını kaydetti.

GALERİCİ PAHALI ALMIŞ

Uçar, devamında şu ifadelere yer verdi:

Bakan Bayraktar Akkuyu NGS'yi ziyaret etti Bakan Bayraktar Akkuyu NGS'yi ziyaret etti

“Yaklaşık 5 aydır faizlerin yükselmesinden dolayı işlerimiz durma noktasına geldi. Şimdi vatandaş çok zor durumda kalmadıkça arabasını satmıyor ve araç da alamıyor. Çünkü bankalardan kredi almak zorlaştı, aldıklarında da çok yüksek faiz ödemek zorunda kalıyorlar. Bu yüzden araba almaktan kaçınıyorlar. Aracını satanlar ise genellikle borcu olanlar, ödemesi olanlar ve bankalara borcu olup da ödeyemez hale gelenler. Arabasını getirip satıyor. Esnaf ise pahalıya aldığı araçları satamadığı için zor durumda.”

Muhabir: MEHMET POYRAZ