Spor

Okan Buruk yeni hedefler hakkında açıklamalarda bulundu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’nde grubu 3. bitirerek Avrupa Ligi’ne kalmalarının ardından hedeflerinin Avrupa’da kupa kazanmak olduğunu söyledi. Buruk, Kopenhag’a 1-0 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, rakiplerinin savunmada beklediğini ve geçiş hücumları denediğini belirtti.

Abone Ol

“İkinci Golü Bulma Şansımız Çıkabilirdi”

Buruk, kanatlardan hücum etmeye çalıştıklarını, ancak ilk yarı çok net pozisyon üretemediklerini ifade etti. Buruk, “Genel olarak çok fazla rakibimize pozisyon vermesek de bir tane kötü bir gol yedik. Savunmadan stoperlerimizin gereksiz uzun topları, gereksiz merkezi oynamaları zaman zaman bizi zorladı. Çünkü kanatların hep boş olduğunu ve buradan gittiğimizde çok rahat pozisyona geleceğimizi biliyorduk. Oyunun devamında yaptığımız hamlelerle bence oyunu da ele aldık. Yani çok fazla da gol pozisyonuyla kaleye yaklaştık. Belki bir gol atsaydık ikinci golü de bulma şansımız çıkabilirdi. Net pozisyonlara da girdik; ama sonuç olarak golü bulamadık. Rakibimizin oyunu burada oyunu tuttu bizi. Bir tane belki sürpriz bir çıkışla attıkları golle maçı kazandılar” dedi.

“Zorlu Bir Grupta Sonunu Getiremedik”

Buruk, zorlu bir grupta oyuncularının ellerinden geleni yaptığını, ancak son 16’ya kalamadıkları için üzgün olduklarını dile getirdi. Buruk, "Bizim için hedefin devam ettiğini söylemek istiyorum. Son 32’ye Avrupa Ligi’ne kaldık. Oradan yolumuz tabii ki her zaman olduğu gibi Avrupa’da kupa kazanmak. Yani hedefimiz finale kadar gidebilmek. Turları geçmek. Şampiyonlar Ligi’ne devam etmek istiyorduk. Son 16’ya kalmak istiyorduk. Böyle bir şans da elimize gelmişti. Böyle zorlu bir grupta bunu maalesef başaramadık. Bunun üzüntüsünü yaşarken bir yandan da yeni bir hedef bizi bekliyor. Ona adapte olacağız artık ve onun yanında tabii ki Türkiye liginde şampiyonluk yolu bizi bekliyor. Ona da devam edeceğiz. Ben oyuncularımı tabii ki gayretlerinden dolayı kutlamak istiyorum. Çünkü zorlu fikstürde, zorlu bir grupta ellerinden geleni yapmaya çalıştılar; ama maalesef sonunu getiremedik” diye konuştu.