Güncel

O ilçede deprem konutları hızla yükseliyor

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkisiyle zarar gören bölgelerde, afetzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası hızla devam ediyor.

Abone Ol

Depremler sonucunda evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak adına yapılan konut projeleri, ilçe genelinde hızla hayata geçiriliyor.

Hüyüklü Mahallesi'nde yer alan 501 konutluk inşaat alanında yapılan inceleme sonrasında bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçede yapımı süren 3 bin 343 konutun inşaatının hızla devam ettiğini açıkladı.

Güven, "Hüyüklü Mahallesi'nde yer alan 501 konutluk inşaat alanı alt yapısı ve üst yapısıyla tamamlanan bir alan. Doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Bu alanda oturacak depremzede vatandaşlarımız doğal gazla ısınma imkanına kavuşacaklar. İnşaatlar oldukça hızlı bir şekilde ilerliyor.

Afşin genelinde toplamda 5 şantiyede çalışmalar devam ediyor. Yakın zamanda normalleşme sürecine geçmeyi umuyoruz. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, TOKİ Başkanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.

Hızlı bir şekilde reaksiyon gösterdiler. Kalıcı konut inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Tüm depremzede ve hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.