İsrail ve Hamas arasındaki çatışma, bir haftalık insani aradan sonra yeniden alevlendi. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ordusu, kan dökmeye ve masum Filistinlileri hayattan koparmaya devam ediyor.

İsrail'in, binlerce Filistinliyi yok eden benzersiz bir soykırımı dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği ve şimdi yeni planlar peşinde olduğu ortaya çıktı.

Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in dünya çapındaki Hamas liderlerini bulup öldürme stratejisi üzerinde çalıştığını iddia etti.

Gazetenin aktardığına göre, Netanyahu hükümeti, Aksa Tufanı operasyonunun başladığı 7 Ekim'den beri suikast planları yapıyor. Mossad, Netanyahu'nun talimatıyla Lübnan, Türkiye ve Katar'daki Hamas yetkililerini hedef almayı planlıyor.

Ekran-goruntusu-2023-12-02-093227

Netanyahu, 22 Kasım'da yaptığı bir konuşmada suikast planları hakkında şeffaf bir şekilde konuşarak, 'Mossad'a Hamas liderlerini nerede bulurlarsa önlem almaları talimatını verdim' ifadelerini kullanmıştı. Aynı toplantıda Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas liderleri için 'ölü adam' benzetmesi yaparak 'Hamas liderlerinin günleri sayılı' dedi.

Ancak, bu suikast planına eski Mossad başkanı Efraim Halevy'den itiraz geldi. Halevy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Hamas liderlerini öldürmek, tehdidi ortadan kaldırmaz. Aksine, durumu daha da kötüleştirebilir. Bu, Hamas'ın intikam duygularını artırabilir ve örgüte bağlılığı güçlendirebilir' şeklinde konuştu.

İran, ABD seçimlerini hacklemeye çalıştığına ilişkin iddiaları reddetti İran, ABD seçimlerini hacklemeye çalıştığına ilişkin iddiaları reddetti

Wall Street Journal'ın haberine göre, İsrail, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana dünya çapında 2700'den fazla suikast operasyonuna imza atmış durumda. Bu operasyonlar, eski Nazi üyelerinden önde gelen Filistinlilere kadar birçok kişiyi hedef aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ