NASA'nın dünyaya dönen uzay aracındaki kutu bir türlü açılamadı. Eylül ayında Bennu asteroidini ziyaret eden araç, bu tehlikeli asteroidden kaya ve toz örnekleri toplamıştı. Değerli örneklerin bulunduğu kutu henüz açılabilmiş değil.

Milyar dolarlık proje

shiftdelete.net'in haberine göre: NASA, 1 milyar 15 milyon dolarlık bir maliyetle gerçekleştirdiği Bennu misyonunda, asteroidin yüzeyinden elde edilen örneklerin, uzay aracı tarafından Dünya'ya getirilmesini sağlamıştı.

Ancak, bilim dünyası, bu önemli örneklerin yer aldığı kutunun içeriğini inceleyebilmek için sabırsızlıkla bekliyor.

Lübnan'da yaralanan İranlı Büyükelçi, patlatılan cihazların daha çok siviller tarafından kullanıldığını söyledi Lübnan'da yaralanan İranlı Büyükelçi, patlatılan cihazların daha çok siviller tarafından kullanıldığını söyledi

nasa-4

NASA'nın uzay aracı, TAGSAM başlığı adı verilen bir mekanizma kullanarak Bennu asteroidinden kaya ve toz örneklerini toplamıştı.

Ancak, elde edilen örneklerin bulunduğu kutunun açılamaması, bilim insanlarını endişelendiriyor. NASA ekibi, yaşanan teknik sorun nedeniyle kutunun açılamadığını belirtiyor ve bu süre zarfında 70.3 gram kaya ve toza ulaşıldığını açıklıyor.

Bu miktar, aslında hedeflenen 60 gramdan daha fazla olduğu için olumlu bir durum olarak değerlendiriliyor.

Bennu asteroidi, Güneş Sistemi'nin bir kalıntısı olarak kabul ediliyor ve mineralleri ile kimyası bakımından 4.5 milyar yıl öncesine ait olduğu düşünülüyor.

Bu nedenle, elde edilen örneklerin incelenmesi, bilim dünyasına Güneş Sistemi'nin evrimi ve oluşumu hakkında önemli bilgiler sağlaması bekleniyor.

Gözlerin çevrildiği NASA'nın bu gizemli kutusu, bilim dünyasında büyük bir heyecan yaratmaya devam ediyor. 

Kaynak: (HABER MERKEZİ)