Narin'in kaybolması sonrası başlatılan soruşturmada, Hediye Güran'ın verdiği ifadede çelişkili açıklamalarda bulunduğu iddia edildi. Güran, olayla ilgili olarak Salim Güran'la ilişkisinin olmadığını belirterek, "Narin kaybolduktan birkaç gün sonra cep telefonumu değiştirdim. Cinayet günü Yüksel Güran'ın beni aradığını hatırlamıyorum. Salim ile 25 saniyelik bir görüşme yaptık ama içeriğini hatırlamıyorum" dedi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Cinayetle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma derinleştirildi ve birçok kişi gözaltına alındı.

Milli Savunma Bakanlığı'nda "Gaziler Günü" programı düzenlendi Milli Savunma Bakanlığı'nda "Gaziler Günü" programı düzenlendi

HEDİYE GÜRAN’IN TUTUKLANMASI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hediye Güran, ifadesinin ardından “kasten öldürmeye iştirak” suçundan mahkemece tutuklandı. Soruşturma sırasında gözaltına alınan kuzenler Ş.K. ve İ.K. ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

 Hediye Güran’ın ifadesinde, olay günü Narin’i görmediğini ve olayla herhangi bir bağlantısının olmadığını söylediği belirtildi. Salim Güran ile ilişkisi olduğu iddialarını reddeden Hediye Güran, Salim’le yaptığı 25 saniyelik telefon görüşmesinin içeriğini hatırlamadığını ifade etti. Ayrıca Narin kaybolduktan sonra cep telefonunu değiştirdiğini itiraf eden Güran, Salim Güran ile yapılan cevapsız çağrılar konusunda net bir açıklama yapmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ