Raporda, Narin’in boğazı sıkılarak öldürüldüğü ve boğulma sonucu ağzından akan bir sıvının amcası Salim Güran’ın arabasında bulunduğu belirtildi. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın paylaştığı detaylara göre, söz konusu sıvının amcanın aracının direksiyonu ve ön koltuğunda izlerine rastlandı.

Narin Güran kaybolduğu gün boğularak öldürülmüş: Ölümüne dair Adli Tıp Kurumu raporu çıktı! Narin Güran kaybolduğu gün boğularak öldürülmüş: Ölümüne dair Adli Tıp Kurumu raporu çıktı!

21 Ağustos'ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran’ın cesedi, 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulunmuştu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, amcası Salim Güran da dahil olmak üzere 11 kişi tutuklandı. Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf etti. Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran da soruşturmaya dahil edilerek tutuklanan isimler arasında yer aldı.

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda, Narin’in boyun ön kasları ve çene altında kanamalar tespit edildiği belirtildi. Bu bulgular, küçük kızın boğularak öldüğünü kesinleştirdi. Olayla ilgili iki ayrı adli tıp raporu bekleniyor; biri İstanbul’dan, diğeri Diyarbakır’dan. Diyarbakır'da biyolojik incelemeler devam ederken, İstanbul Adli Tıp Kurumu Narin’in cesedi üzerinde yapılan detaylı incelemelerde 91 farklı bulgu üzerinde çalışıyor. Raporda, ölüm sonrası Narin’in ağzından çıkan sıvının amcasının aracına bulaşmış olabileceği kaydedildi.

AMCANIN ARABASINDAKİ DNA İZLERİ

Canova, amcanın arabasında bulunan DNA izlerine ilişkin yaptığı açıklamada, boğularak ölen kişilerin ağızlarından akan sıvının tespit edildiğini ve bu sıvının amcanın aracının ön koltuğu ile direksiyonuna bulaştığını söyledi. Sıvının amcanın eline bulaşmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor, ancak bu bulgu doğrudan amcanın cinayeti işlediği anlamına gelmiyor. Soruşturma halen devam ediyor ve kesin sonuçlar henüz ortaya çıkmadı.

OTOPSİ RAPORU BEKLENİYOR

Narin Güran’ın kesin ölüm nedenini ortaya koyacak otopsi raporunun 23 Eylül'de açıklanması bekleniyor. Aynı zamanda, cinayete karıştığı iddia edilen Narin’in yengesi Hediye Güran da tutuklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ