Otopside, Narin’in dişlerinin döküldüğü ve bu yüzden örnek alınamadığı tespit edilmişti. Halk TV’deki programa katılan Adli Tıp Uzmanı ise, cansız bir bedenin günlerce dışarıda kalsa dahi dişlerinin kendiliğinden dökülmeyeceğini belirtti. Uzman, bu durumun ancak dış müdahaleyle mümkün olabileceğini, dişlerin tek tek çekilmesi ya da kırılması gerektiğini vurguladı.

21 Ağustos'ta en son 15.15'te güvenlik kamerasında görülen ve 19 gün sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetinde soruşturma derinleşiyor. Gazeteci Emrullah Erdinç, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ile yaptığı görüşmede edindiği korkunç detayı kamuoyuna aktarmıştı: "Narin’in otopside diş örneği alınamadı çünkü dişleri dökülmüş ve deforme olmuştu."

Bakan Tunç'tan Karabük ve Burdur'da idare mahkemeleri kurulması kararına ilişkin açıklama Bakan Tunç'tan Karabük ve Burdur'da idare mahkemeleri kurulması kararına ilişkin açıklama

Bu bulgular üzerine Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Dokgöz, insan bedeninde en sağlam bölgelerin dişler ve iskelet olduğunu belirterek, "Dişlerin kendiliğinden dökülmesi söz konusu olamaz. Çürüme, suyun altında kalma gibi sebeplerle dökülmez. Bu ancak dış bir müdahaleyle mümkün olabilir; dişlerin çekilmesi ya da kırılması gerekir" dedi. Ayrıca, diş çekmenin profesyonel bir çaba gerektirdiğini ve kolay bir işlem olmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ