Açıklamada, aile üyelerinin kendi çocuklarını öldürmesini kabul etmekte zorlandıkları, ancak böyle bir durum olsa dahi tüm ailenin suçlanmasını dış güçler ve onların yerli destekçilerine bağladıkları ifade edildi.

Bağlar ilçesindeki Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin 8 Eylül'de bulunmasının ardından, aile tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“DİNİMİZE VE AİLEMİZE SALDIRILAR YAPILIYOR”

Açıklamada, Narin Güran’ın kaybolduğu süreçte olayın ülke gündeminde geniş yer bulması nedeniyle duyulan üzüntü dile getirilerek, devletin tüm birimlerinin olayın aydınlatılması için çaba sarf ettiğine vurgu yapıldı. Aile, kızlarının fail ya da faillerinin bulunacağına ve en ağır cezayı alacaklarına inandıklarını belirtti. Ancak bu süreçte aile bireylerinin medya tarafından haksız ithamlarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, Narin’in isminin suistimal edildiğini ve aileye yönelik iftiralar atıldığını belirtti. Ayrıca bu olayın Kuran kurslarına ve İslam’a saldırılar için kullanıldığını dile getirdi.

Masterchef eleme adayları potada yerini aldı! Masterchef'te dokunulmazlığı kim aldı, potaya giren kim oldu? Masterchef eleme adayları potada yerini aldı! Masterchef'te dokunulmazlığı kim aldı, potaya giren kim oldu?

“DIŞ GÜÇLER SORUMLU"

Aile, Diyarbakır'da köklü bir geçmişe sahip Gevranizade ailesinin bir ferdi olduklarını, Türkiye’nin farklı bölgelerinde de aile üyelerinin yaşadığını ve vatansever bir aile olduklarını ifade etti. Kendi kızlarını öldürmelerini tahayyül edemediklerini belirten aile, eğer böyle bir durum varsa bile, bir kişinin hatası yüzünden tüm ailenin suçlanmasını dış güçler ve onların yerel iş birlikçilerine bağladıklarını söyledi. Aile ayrıca, Tavşantepe Mahallesi’nin stratejik konumunun da olayda önemli bir faktör olduğunu iddia etti.

“YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK”

Aile, yapılan suçlamalara karşı hukuki yollara başvuracaklarını belirterek, olayın failleri bulunduktan sonra kişilik haklarına saldıranlar hakkında tazminat davası açacaklarını duyurdu. Ayrıca, bu süreçte gerçeğin ortaya çıkması için destek veren devlet yetkililerine ve dostlarına teşekkür eden aile, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına da acılarını siyasi malzeme yapmamaları çağrısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ