Güncel

Narin cinayetinde şok itiraf: Muhtar cesedi çuvalla teslim etti dereye götürdüm

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedinin bulunmasıyla soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 24’e çıktı. Soruşturma kapsamında tutuklanan bir zanlı, ifadesinde "Muhtar cesedi çuval içinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi.

Abone Ol

Türkiye’nin günlerdir umutla beklediği Narin Güran’dan 19 gün sonra acı haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni köyden 2 kilometre uzaklıktaki bir dere yatağında bulundu.

GÖZALTINA ALINANLARIN İFADELERİ ORTAYA ÇIKIYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından, gizli bir tanığın ifadeleri doğrultusunda aralarında aile üyelerinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki şahısların sorgusu sürerken, Sabah’ın haberine göre, ilk itiraflardan biri bir zanlıdan geldi. Zanlı, "Muhtar cesedi çuval içinde bana verdi, ben de çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Zanlının itirafı üzerine soruşturma derinleştirildi. Yapılan otopside Narin’in vücudundan 91 farklı örnek alındı, çuval içinde sol bacağının diz kısmından kopmuş olduğu ve kemik parçalarının inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi.

NE YAŞANMIŞTI?

Narin Güran, 21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Kur'an kursundan eve dönmedi. Ailesi kendi çabalarıyla aradıktan sonra kayıp ihbarında bulundu. Mahallede geniş çaplı arama başlatılırken, ilk olarak Narin’in ağabeyi E.G. gözaltına alındı, ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Ardından Narin’in amcası ve köyün muhtarı Salim Güran, aracından alınan DNA örneklerinin Narin’in kıyafetlerindeki DNA ile eşleşmesi üzerine tutuklandı. Ekipler, daha önce aranan Eğertutmaz Deresi’nde yeniden çalışma başlattı ve Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Cesedin çuvalla dereye atıldığı ve üzerine taşlarla kapatıldığı tespit edildi.

Defnedilen Narin Güran’ın tabutuna bırakılan duvak ciğerleri yaktı Defnedilen Narin Güran’ın tabutuna bırakılan duvak ciğerleri yaktı