Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi  sorumlusu, Uzman Kütüphaneci   Emine Gedik ile yaptığımız söyleşiye devam ediyoruz;
AY: Kütüphane`de ne gibi hizmetler veriliyor?
GEDİK: Koleksiyonda genellikle nadir, değerli ve eski kaynaklar yer almaktadır. Basılı olan bu eserlerin büyük çoğunluğu basımları eski kâğıt kaliteleri düşük olduğu için ödünçdolaşımına girmesi, yapraklarının elle çevrilmesi yıpranmalarına sebep olmaktadır. Bu nedenle eserlerin korunabilmesi için ödünçverilmemektedir. Bununla birlikte yeni basım kitaplar, yıprandığında ya da kaybolduğunda yerine konulması mümkün olan kaynaklardan oluşan az miktarda yayının bulunduğu bir ödünçbölümümüz de mevcuttur.
Ödünçverilemeyen nadir eser ve kaynaklar dijital ortama aktarılarak hizmete sunulmaktadır. 1000 sahifeye kadar olan taleplerden hiçbir ücret alınmamaktadır. 1000 sahifeden sonrası için de sahife başı cüzi bir ücret alınmaktadır.
AY: Sürekli kullananlarla ilgili bir araştırma yapıldı mı? Mesela, üniversiteliler mi, lise ve altı öğrenciler mi çok kullanıyor?
GEDİK: Kullanıcı kitlemiz konusunda dönem dönem istatistikî araştırmalar yapılmıştır. 
Koleksiyonumuzun özelliğine bağlı olarak genellikle Ü niversite öğrenci ve hocaları akademik düzeyde çalışma yapanlar, bireysel araştırmacılar ve meraklı vatandaşlar kütüphanemizden faydalanmaktadır.
Lise ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere bulunduğumuz binanın birinci katında Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Gülten Dayıoğlu Çocuk Kütüphanesinde hizmet verilmektedir.
AY: Kaynak eserlerin dijitalleşmesi konusunda çalışmalar var mı? Hangi seviyede?
GEDİK: Kaynak ve nadir eserler uzun zamandan beri dijitalleştirilmektedir. Koleksiyonumuzun tamamı dijital ortama aktarılmamıştır. Bununla birlikte özellikle sık kullanılan önemli başvuru kaynakları, kütüphanemizde mevcut bulunan 688 yazmanın tümü dijitalleştirilmiştir. Yine günlük, haftalık, aylık şeklinde belirli zaman aralıklarında yayınlanan dergi ve gazete gibi önemli süreli yayınların bir kısmının da dijitalleştirilmesi yapılmıştır. Herhangi bir kullanıcı tarafından talep edilen bir eser eğer dijital ortamda değilse, hızla aktarımı yapılarak kullanıcıya dijital ortamda verilmektedir. Bu şekilde eserler talep edilme önceliğine göre dijitalleştirilmektedir. Böylece hem okuyucunun talebi karşılanmış olmakta hem de eserin dijitalleştirilmesi yapılmış olmaktadır. 
Devam edecek..