Cinayetin Sebebi Aşk Kıskançlığı

Cinayetin sebebinin aşk kıskançlığı olduğu ortaya çıktı. Esra Taş, sevgilisi Hüseyin Kalınkayış’tan ayrıldıktan sonra onun anne ve babasını sorumlu tuttu. Onların ölmesini istediği için Abdullah Başdemir’e haber verdi. Abdullah Başdemir de Ertuğrul Çelik’i, Hüseyin’in annesi Muradiye ve babası Mustafa’yı öldürmesi için azmettirdi. Ancak Ertuğrul Çelik, adresi karıştırarak yanlış çifti öldürdü.

müge1-1

Sanıkların Savunmaları Yetersiz Bulundu

Sanıkların savunmaları mahkeme tarafından yetersiz bulundu. Ertuğrul Çelik, cinayet gecesi evinden hiç çıkmadığını iddia etti. Abdullah Başdemir ise Esra Taş’a “Artık seni tehdit edemezler adamlarımı gönderdim. İçin rahat olsun ben onları öldürttüm.” dediği ortaya çıktı. Esra Taş da Abdullah Başdemir’e “Sen aslansın yaparsın” diye cevap verdi. Bu deliller ışığında sanıkların cezaları onandı.

müge2

Kayseri’de 19 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı; 13 şüpheli yakalandı Kayseri’de 19 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı; 13 şüpheli yakalandı

Tutuksuz Sanık Beraat Etti

Saldırı sırasında Büşra Büyükşen’i yaralayan Ertuğrul Çelik’e 9 ay hapis cezası verildi. Yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanık Zekeriya Okşen ise delil yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme, konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçundan da sanıklara 4’er yıl hapis cezası verdi.

Kaynak: DHA