Asayiş

Motosikletli akrobat şov yapmak isterken trafiği altüst etti

İstanbul Üsküdar’da motosikletiyle tehlikeli hareketler yapan bir sürücü, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından polis tarafından yakalandı. Sürücüye 10 bin 449 lira ceza kesildi ve motosikleti trafikten men edildi.

Loading...

Abone Ol

Çamlıca Tüneli’nde şov yaptı

Olay, geçtiğimiz günlerde Üsküdar ilçesi Çamlıca Tüneli’nde meydana geldi. Bir motosiklet sürücüsü, seyir halindeyken motosikletin koltuğuna basıp ayağa kalktı. Kollarını açarak uzun süre bu şekilde ilerleyen sürücü, hem trafiği tehlikeye attı hem de kendi canını hiçe saydı. Sürücünün arkadaşları ise bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Polis peşini bırakmadı

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, polisin dikkatinden kaçmadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, görüntülerdeki motosiklet sürücüsünün Y.U. olduğunu belirledi. Y.U., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Ağır cezalar uygulandı

Y.U.'ya, motosikleti iki elle sürmemek, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde ve saygısızca araç kullanmak, motosiklet sürücüsünün koruma başlığı kullanmaması, trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak ve zorunluluklara uymamak, sürücü belgesi iptal edildiği halde motorlu araç kullanmak gibi suçlardan toplam 10 bin 449 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca Y.U.'nun kullandığı motosiklet trafikten men edildi. Y.U. hakkında ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldı.