SPK'dan kripto platformlarına ilişkin yeni ilke ve esaslar SPK'dan kripto platformlarına ilişkin yeni ilke ve esaslar

Dijital Kiralama Yöntemi

Gizligider, bu düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Anneden, babadan kalan tarla, toprak, bağ var ama mülkiyet, miras hukuku cilveleriyle bunları işleyemiyoruz. Önce o toprağın en yakın yerleşim yerinden başlamak üzere hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemiyle kiralayacağız." dedi.

Tarımsal Üretimi Artırma Çalışmaları

İşlenmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması için su potansiyeli ve toprak veri tabanı esas alınarak çalışmalar yapılıyor. Ülke genelinde arazi kullanım planlaması için yapılan çalışmalar kapsamında, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Yalova'da 1,9 milyon hektarda toprak sınıflandırması ve toplamda 932 bin hektarda detaylı toprak sınıflandırması çalışmaları başlatıldı.

tapu 6

İşlenmeyen Tarım Arazi Kiralamaları

Tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle, iki yıl üst üste işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanması sağlanacak. Bu kapsamda, 2024 ve 2025 üretim yıllarında işlenmeyen tarım arazilerinin tespit edilmesi ve kiralamanın yapılması planlanıyor.

Nitrat Eylem Planı

Su kaynaklarının korunması için tarımsal kaynaklı kirliliğin tespiti ve nitrat hassas bölgelerin belirlenmesi amacıyla çalışmalar yürütülüyor. 4 bin 852 istasyonda tarımsal kaynaklı nitrat kirliliği izleme çalışmaları yapılırken, Nitrat Eylem Planı'nda toprak ve su kaynaklarının korunmasına yönelik tedbirler belirlendi.

Kaynak: AA