Yaşam

Minik bir adımla gelen büyük başarı! 50 bin TL borçla girdiği işten şimdi servet kazanıyor!

50 bin TL borçla başlayıp, Thread in Motion'ı yöneten CEO Kadir Demircioğlu, şirketinin değerini 100 milyon dolar seviyesine çıkardı.

Abone Ol

Küçük bir borçla büyük hayaller peşinde koşan Thread in Motion'ın CEO'su Kadir Demircioğlu, teknoloji dünyasında dev bir adım attı.

Borç aldığı 50 bin lirayla iş dünyasına giren Demircioğlu, şirketini bugünkü yatırım turunda 30 milyon dolarlık bir değere ulaştırdı. Bugün gelinen noktada ise şirketin satın alma değeri 100 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Okan Üniversitesi'nde Mekatronik Mühendisliği okurken, sadece 50 bin lira borçla iş dünyasına adım atan Demircioğlu'nun hikayesi, küçük bir adımla gelen büyük bir başarı öyküsüne dönüştü. Başlangıçta sadece 3 kişiyle yola çıkan şirket, şu an 55 kişilik bir ekibe sahip ve 30 milyon dolarlık bir değere sahip.

Demircioğlu'nun hedefi ise büyük: Önümüzdeki yıl tamamlamayı planladıkları yatırım turunda 100 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşmak. Şirketin satın alma değerinin artmasıyla birlikte, yabancı yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Ancak Demircioğlu, şirketlerinin daha yapacak çok işi olduğunu belirterek şu an için satışa niyetli olmadıklarını vurguladı.

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’dan aldığı 50 bin lira borçla iş hayatına atılan endüstriyel akıllı eldiven üreticisi Thread in Motion'ın kurucusu ve CEO'su Kadir Demircioğlu, “3 kişiyle başladığımız yolda şu an 55 kişiyiz. Bugünkü yatırım turunda şirketimiz 30 milyon dolar değerinde. Bugün geldiğimiz noktada yeni bir tura hazırlanıyoruz. Önümüzdeki yılın ortasında ise tamamlamayı planlıyoruz. Bu turda yaklaşık 100 milyon dolarlık büyüklüğe koşuyoruz” dedi.

Thread in Motion, endüstriyel akıllı eldivenler üreterek teknoloji alanında öncü adımlar atıyor. 13 farklı ülkede üretim ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren şirket, Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerde ana pazarlara sahip.

Demircioğlu'nun gelecek planları arasında özellikle Dubai, Suudi Arabistan gibi yeni pazarlara girmek ve Amerika pazarında yer edinmek bulunuyor. Şirket, bu genişleme adımlarıyla global bir oyuncu olma hedefine doğru sağlam adımlarla ilerlemekte.

Şirketin satın alma değerinin her geçen gün arttığına işaret eden Demircioğlu, “Her zaman şirketimizi satın almaya gelenler oluyor, hepsi yabancı. Ağırlıklı Çin’den, Almanya’dan, İtalya’dan geliyorlar. Ancak şu an satmaya niyetimiz yok çünkü şirketin yapacak daha çok işi var” diye konuştu.