FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Devletin kılcal damarlarına sızmaya çalışan FETÖ, 15 Temmuz 2016 gecesi, hükümeti devirmek ve kanlı planlarını devreye sokmak için harekete geçti. FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in talimatıyla harekete geçen hainler, silahlar, tanklar ve uçaklarla saldırıya geçti. İstanbul'da darbeci hainlerin kontrolündeki tanklar, Boğaziçi Köprüsü'nü 21.00 sıralarında işgal etti.

DARBECİLERİN SALDIRILARI

Kuleli Askeri Lisesi'nden çıkan darbeci hainler Çengelköy Polis Merkezi'ni ele geçirmeye çalıştı. Aynı dakikalarda Ankara semalarında darbeci hainlerin kullandığı savaş uçakları alçak uçuşa başladı. Kritik noktaları ele geçirmek için her yolu deneyen darbeciler, Atatürk Havalimanı, Taksim Meydanı ve Şişli Harbiye'de bulunan TRT radyosunu ele geçirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" çağrısıyla 81 ilde halk darbecilere karşı meydanlara çıktı. Darbeciler, milleti korumak için kullanmaları gereken silah ve mühimmatları darbeye direnen halka karşı kullandı. Karşılarına çıkan silahsız sivillere ateş eden, tanklarla ezen hainler, birçok yere bomba yağdırdı. Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı. Özel Harekat'a yapılan saldırıda 42 polis şehit oldu. Darbe girişiminde 252 kişi şehit edildi, 2 bin 196 kişi ise yaralandı.

MİLLETİN ZAFERİ

Halk, silahlara ve tanklara karşı çıplak elleriyle direnerek darbecilere geçit vermedi. Erdoğan'ın liderliğinde, milletin gayreti ve vatansever güvenlik güçleri sayesinde FETÖ'cü hainlerin başarısızlığa uğratıldığı 15 Temmuz tarihi, 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' ilan edilerek demokrasinin ve milli birliğin sembolü oldu.

ANMA ETKİNLİKLERİ

15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıl dönümünde 253 şehit çeşitli etkinliklerle anılıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de 15 Temmuz Şehitler Makamını ziyaret edecek. Ardından başkent Ankara'da TBMM'de gerçekleşecek etkinliklere katılacak. Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde halka hitap edecek.

Soğuk hava dalgası kaç gün sürecek? Soğuk hava dalgası kaç gün sürecek?

AYASOFYA'DA HATİM DUASI VE DİĞER ETKİNLİKLER

İstanbul Valiliği koordinatörlüğünde Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. 253 şehidin her biri için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde hatim okunacak. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından İstanbul Havalimanı'nda sergi düzenlenecek. Tüm camilerde selalar okunacak ve 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir başta olmak üzere tüm şehitlerin kabirleri ziyaret edilecek. Ayrıca 16 Temmuz saat 00.13'te tüm camilerden selalar okunacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ