Güncel

Meteoroloji 55 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı

Soğuyan havalar sonrası yurdun genelinde fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre 55 il için vatandaşlar sarı kodla uyarıldı.

Abone Ol

55 ile Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı geldi. Buna göre; Akdeniz'in iç kesimlerinde fırtına kuvvetli, Marmara'nın batısında ise fırtına çok kuvvetli olacak. Ayrıca İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur etkili olacak.

Trthaber'in haberine göre: Rüzgarın, Marmara ve Ege bölgelerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu'nun güneyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun batısı ile İç Anadolu'nun doğusunda ise güneydoğu yönlerden fırtına yer yer çok kuvvetli şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar beklenen iller arasında Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman ve Yalova bulunuyor.

Diğer yandan, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Rize, Sakarya, Samsun, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye için "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.

Hava sıcaklıklarının yağışlarla birlikte azalacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri altına düşeceği ancak salı gününden itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.