Threads, rekor kırdıktan sonra düşüşe geçti

Meta, geçen aylarda Android ve iOS kullanıcıları için Threads adlı yeni bir sosyal medya platformu yayınladı. Uygulama, 24 saat içinde 70 milyon, bir hafta içinde de 100 milyon kullanıcıya ulaşarak rekor kırdı. Ancak, uygulama, çıkışının ilk günlerinde Twitter'ın günlük aktif kullanıcı sayısının beşte birine sahipken, bu sayı son günlerde yüzde 20 azaldı.

Intel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecek Intel, Amazon Web Services için özel yapay zeka çipi üretecek

 Threads, AB ülkelerinde farklı bir deneyim sunacak

Meta, Threads platformunu AB ülkelerine kullanıma açamamıştı. Bunun nedeni, AB'nin Dijital Piyasalar Yasası'ndan kaynaklanan bazı şartlardı. Meta, bu şartları karşılamak için uygulamada bazı değişiklikler yaptı. Sonunda, uygulamanın AB ülkelerindeki kullanıcılar için de yayınlandığını duyurdu. Meta, AB ülkelerinde yaklaşık 450 milyon yeni kullanıcı kazanmayı hedefliyor. AB ülkelerindeki kullanıcılar, Threads kullanmak için kayıt olmak zorunda kalmayacak. Ayrıca, uygulama, yeni özellikler geliştirmeye ve test etmeye devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ