Dünya

Mescid-i Aksa'da cuma namazı yine namluların ucunda!

Gazze Şeridi’nde bir haftadır devam eden ‘insani ara’ bu sabah saatleri itibari ile sona erdi. Kudüs’te İsrail askerleri cuma namazı öncesi namaz kılmak isteyenlere biber gazı ile müdahale etti.

Abone Ol

Gazze Şeridi’nde bir haftadır devam eden ‘insani ara’nın bu sabah saatleri itibari ile sona ermesini fırsat bilen İsrail polisi, cuma namazını Mescid-i Aksa’da kılmak isteyen Filistinlilere müdahale etti.

Gazze Şeridi’ne Yönelik Abluka ve Katliam

TRT Haber'de yer alan habere göre, İsrail’in 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik ablukası ve sivillere yönelik katliamı sürüyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı. Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırılarda şu ana kadar 2 bin 200’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 11 binin üzerinde yaralı olduğunu açıkladı.

İsrail Polisi Filistinlilere Saldırdı

İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz fişekleri ile saldırdı. Kudüs’te 8’inci cumada da İsrail polisi Filistinlilere saldırdı. Filistinliler, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına karşı direniş gösteriyor. Filistinliler, İsrail’in işgaline, yerleşimcilere ve duvara karşı mücadele ediyor.