Spor

Meler ifadesinde Koca'nın 'Seni öldüreceğim' dediğini söyledi

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruklu saldırısı sonrası yaralanan hakem Halil Mutlu Meler'in hastanede verdiği ifadesinde olay anında ölümle tehdit edildiğini söylediği ifadesi ortaya çıktı.

Abone Ol

Süper Lig'de dün akşam oynanan Ankaragücü-Rizespor maçının ardından yaşanan olayda, hakem Halil Umut Meler sahanın içinde yumruklu saldırıya uğradı. Meler, tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ifadesini verdi.

Maçın son düdüğüyle birlikte Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindeki iki kişi, sahaya inerek Meler'e saldırdı. Hakem, ifadesinde Koca'nın sol göz altına yumruk atarak saldırıya başladığını, ardından diğer kişilerin de tekme ve yumrukla saldırdıklarını belirtti. Meler, yerdeyken defalarca vücuduna tekme atıldığını söyledi.

Faruk Koca'nın, hakem arkadaşlarına karşı tehdit içeren sözler sarf ettiği ve 'Hakem arkadaşlarım ile bana 'Sizi bitireceğim' dedi. Bana hitaben 'Seni öldüreceğim' dedi.' şeklinde tehditlerde bulunduğu da ifadesinde yer aldı.

Meler, saldırıya uğrayan hakem olarak olayı mahkemeye taşıyarak, Faruk Koca ve diğer şahıslardan şikayetçi oldu. Uzlaşmak istemediğini belirten Meler, olayın yargı sürecinin başlatılmasını talep etti.