Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Türkiye'yi hedef alabileceğini belirterek, ulusal güvenlik konularında uyarılarda bulunmuştu.

CHP lideri Özgür Özel ise bu konuda meclisin derhal bilgilendirilmesi gerektiğini ve bilgilendirme oturumunun kapalı şekilde yapılmasını önermişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in İsrail tehdidine ilişkin bilgilendirileceğini duyurdu. Meclis toplantısında Dışişleri ve Savunma Bakanları, İsrail'in son dönemdeki saldırıları ve bölgesel etkileri hakkında milletvekillerine detaylı bilgi verecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’ye meydan okuma yarışına giriyorlar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’ye meydan okuma yarışına giriyorlar

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İsrail katliamlarının en büyük insanlık suçlarından biri, insanlık tarihinin en kötü soykırımlarından biri olduğunu tarih yazacaktır. İsrail'in yaptığı etnik temizlik. Bütün şartların İsrail'in lehine olduğu bir dönemdeyiz. Irak'ın işgaliyle bölge istikrarsızlaştırılmaya başlandı. Bölge coğrafyası paramparça hale getirildi. İradesiz hale getirildi.

BM İSTENMİYOR

Yakın dönemlerde hiç yaşamadığımız kadar uluslararası sistem çözümsüz hale geldi. BM Genel Sekreteri Guterres istenmeyen adam ilan ediliyor. BM'nin yıkıldığının ilanıdır bu durum. Netanyahu hükümeti pervasız şekilde devam ediyor. İsrail, kendisinin dışında herkesi yok etmek istiyor. Dünya bunu seyrediyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ