Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda "sınıf annesi" ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara son verilmesi için Valiliklere bir yazı gönderdi.

Yazıda, bazı okullarda velilerin "sınıf annesi" olarak görevlendirildiği, bu kişilerin sınıfın ihtiyaçları için aidat topladığı, ders araç-gereci temin etmeye çalıştığı ve zaman zaman derslere müdahale ettiği belirtildi.

Ayrıca, bu kişilerin öğrencilerin görüntülerini kaydedip sosyal medya platformlarında paylaştıkları da ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, bu uygulamaların mevzuata aykırı olduğunu ve öğrencilerin kişisel verilerini koruma prensiplerine aykırı davranışlar içerdiğini vurguladı.

Yazıda, okul öncesi ve ilköğretim kurumu öğretmenlerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerini planlama ve uygulama, ders dışında okuldaki eğitim ve öğretim işlerine katılma sorumluluğuna sahip olduğu hatırlatıldı. Bu nedenle, sınıf annesi gibi kişilerin eğitim sürecine müdahale etmelerinin eğitim kalitesini düşürdüğü ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar yarattığı ifade edildi.

Bayburt Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı Bayburt Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Valiliklere gönderilen yazıda, okullarda bu tür uygulamalara izin verilmemesi, okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınması talimatı verildi.

Kaynak: AA