Gurme

MasterChef Makarna Salatası nasıl yapılır: Makarna Salatası nedir?

Makarna yemekleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Makarna Salatası aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği dikkat çekiyor.

Abone Ol

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en güzel Makarna Salatası hazırlamak için yarıştı. Makarna Salatası hazırlamak isteyen izleyiciler, “Makarna Salatası tarifi nedir? Makarna Salatası nasıl yapılır? Makarna Salatası nedir?” şeklinde sorularla araştırmaya başladı.

MAKARNA SALATASI MALZEMELERİ

1 yk mayonez

2 yk zeytinyağı

1 tk nane

1 çk tuz

1 paket burgu makarna

1 sb konserve haşlanmış garnitür

6 adet kornişon turşu

¼ demet dereotu

½ sb süzme yoğurt

1 sb yoğurt

MAKARNA SALATASI NASIL YAPILIR?

Makarnaları derin bir tencereye alarak istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar haşlayın. Haşlanmış makarnaları süzün ve soğuması için bir kenara bırakın. Makarnalar soğuyana kadar tarifin lezzetine lezzet katacak garnitürleri hazırlayın.

Dereotu ve turşuyu ince ince doğrayın. Konserve olarak kullanacağınız malzemeleri süzerek suyundan ayırın. Derin bir kabın içinde makarna, garnitür, yoğurt ve mayonezi karıştırın. Tuz ve tercihe bağlı diğer baharatları bu aşamada ekleyebilirsiniz.

Tüm malzemeler birbiriyle homojen olacak şekilde karıştıktan sonra salatanızı buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 2 saat dinlendirdiğiniz salatayı dilediğiniz zaman tüketebilir, lezzet dolu anların tadını çıkarabilirsiniz.