Güncel

Mardin’deki 140 milyon dolarlık dolandırıcılıkta gözaltılar başladı!

Mardin'de inanılması güç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Yüksek kazanç vaadiyle vatandaşlardan para toplayan bir şebeke, kısa vadeli faiz ödemeleri yaparak güven kazandıktan sonra 140 milyon dolarla kayıplara karıştı. Olayın duyulmasıyla birlikte Nusaybin'de büyük bir kaos yaşandı. Dolandırılanlar arasında polisler, doktorlar ve kuyumcular gibi çeşitli mesleklerden yüzlerce mağdurun olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık faaliyetlerine başladı. Bu faaliyetleri Midyat, Kızıltepe, Artuklu ve ardından Urfa'ya yayarak 140 milyon dolar topladılar ve bu büyük parayla ortadan kayboldular.

2023 yılının ortalarında işe başlayan şebeke üyeleri, topladıkları paraları elektronik cihaz ihracatı gibi çeşitli sektörlerde değerlendirdiklerini iddia ederek vatandaşları ikna etti. Sosyal medya üzerinden sahte faaliyetler göstererek insanları kandırdılar. Mardin Haber'de yer alan habere göre, vatandaşa sermaye oranında döviz bazında kar vaadinde bulunan şebeke üyeleri, kısa vadeli faiz ödemeleri yaparak güven sağladı. Güven kazandıktan sonra daha yüksek miktarlarda para topladılar.

DENİZAŞIRI BANKALARA AKTARILMIŞ

Uzun vadeli yatırımlarla parayı değerlendireceklerini söyleyerek güven kazanan şebeke üyeleri, büyük miktarda para topladıktan sonra planın ikinci aşamasına geçtiler ve tüm paraları yurt dışındaki izlenemeyen denizaşırı bankalara aktardılar. Sonuç olarak 140 milyon dolar ile ortadan kayboldular.

Şebeke üyelerinin kaybolmasının ardından Nusaybin'de büyük bir kargaşa yaşandı. Vatandaşlar, şebeke üyelerinin evlerine gittiklerinde kimseyi bulamadılar. Mağdurlar arasında çiftçiler, kuyumcular, banka müdürleri, öğretmenler, doktorlar, gazeteciler, polisler, esnaflar, iş adamları ve avukatlar bulunuyor. Mardin Haber’in haberine göre, Mardin'in tanınmış isimleri ve önde gelen iş adamlarının da mağdurlar arasında yer alması, şebekenin geniş ve güçlü ilişkileri olduğuna işaret ediyor.

VURGUNDA YENİ GELİŞME: GÖZALTILAR VAR!

Mardin'de vatandaşlardan topladıkları 140 milyon dolar ile ortadan kaybolan şebeke üyelerinin Irak vatandaşlarını da dolandırdığı, olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2023 yılının ortalarında bir araya gelen bir grup, kurdukları şebeke ile "Çin'de fabrika kuracağız, Elektronik cihaz ithalatı yapacağız" diyerek, vatandaşlara uzun vadeli yatırımlarla yüksek kar vaadinde bulundu. Mardin Haber’in bildirdiğine göre, bu şekilde başlattıkları dolandırıcılık olayını sırasıyla Midyat, Kızıltepe, Artuklu ilçelerine taşındıktan sonra Urfa'ya da uzanarak, piyasadan 140 milyon dolar topladı. "Çin'de fabrika kurma" hayaline kapılan yüzlerce kişi, şebeke üyelerine paralarını teslim etmeye başladı.

Büyük hayaller ile arazilerini, evlerini hatta eşlerinin ziynet eşyalarını dahi satan vatandaşlar, şebeke üyelerinin topladıkları 140 milyon dolarla ortadan kaybolmasının ardından şok yaşadı.

IRAKLILAR DA DOLANDIRILMIŞ!

Çiftçiler, kuyumcular, banka müdürleri, öğretmenler, okul müdürleri, doktorlar, gazeteciler, polisler, esnaflar, iş adamları ve avukatların da aralarında olduğu mağdurlar, kaptırdıkları paranın ve dolandırıcıların peşine düşerken, dolandırılan kişiler arasında Irak vatandaşlarının da olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

140 milyon dolarlık vurgun olayına dair Mersin'de yapılan operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların kimler olduğu öğrenilmezken şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.