Asayiş

Mali suç örgütlerine 63 ilde eş zamanlı operasyon!

Güvenlik birimleri suç örgütlerine yönelik operasyonlarını ara vermeden sürdürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 63 ilde eş zamanlı yapılan çalışmaları aktardı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın liderliğinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen "Kafes-22" operasyonları, mali suç örgütleri üyelerine yönelik 63 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Loading...

Operasyon kapsamında Adıyaman'dan Zonguldak'a kadar birçok ilde, 302 şüpheli gözaltına alındı.

İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, tefecilik, dolandırıcılık, sahtecilik, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet ve görevi kötüye kullanma gibi suçları işleyen şüphelilere karşı gerçekleştirildi.

Operasyonlarda ilk belirlemelere göre;

18 adet ruhsatsız silah,
64 adet sahte ustalık/kalfalık belgesi, 
23 adet sahte çürük ve engelli raporu, 
479 adet başka şahıslar adına düzenlenmiş SİM Kart,
Çok sayıda çek, senet ve belgelerle,
396 adet basılmış ve basıma hazır sahte plaka ele geçirildi. Sahte plaka basımı yapılan atölye deşifre edildi.

Bakan Yerlikaya 'Nefes alldırmayacağız!'

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, sizlerin duası ve desteği ile terör ve iş birlikçileriyle, tefecilerle, organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle, kartellerle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.

Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız." ifadelerine yer verdi.