Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada hakim, davayı Şebnem Korur Fincancı açısından pasif husumet yokluğu nedeniyle usülden reddetti.

Ancak, davalı merkez konsey başkanlığı yönünden "mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına" karar verdi. Görevden alınan yönetim yerine, Erzurum, Malatya, Konya, Denizli ve Samsun tabipler odası başkanlarının atandığı belirtildi.

Ankara Bala'da bariyeri çarpan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı: 1 ölü Ankara Bala'da bariyeri çarpan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı: 1 ölü

Bu olayın geçmişine bakıldığında, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma sonucunda tutuklandığı, ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede "terör örgütü propagandası" yapmakla suçlanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fincancı ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmaları talebiyle mahkemeye dava açmıştı. Mahkeme, bu dava sonucunda mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına karar verdi.

Kaynak: AA