Kültür - Sanat

“Kütahya Ahiliğinin Temel Taşları” sempozyumu Kütahya’da gerçekleştirilecek

Mehmet Akif İnan Vakfı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi, Kütahya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kütahya Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Kütahya Ahiliğinin Temel Taşları Sempozyumu” 11 Ekim 2024 Cuma günü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Abone Ol

Program, 11 Ekim  2024 Cuma günü saat 9.30’da DPÜ Öğretim Üyesi Erdal Aday, Mehmet Akif İnan Vakfı Başkanı Hıdır Yıldırım, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak ve Kütahya Valisi Musa Işın’ın açış konuşmaları ile başlayacak.

Programda akademisyen ve yazarlar tarafından “Kütahya’da Ahiliğin Tarihsel Boyutu”, “Kütahya’da Ahiler ve Ahilik Faaliyetleri”, “Kütahya’nın İlçelerinde Ahiler ve Sosyal Hayata Etkileri”, “Ahiliğin Kültürel ve Mesleki Hayata Yansımaları” başlıklı dört oturumda çeşitli başlıklarla 16 bildiri sunulacak. Programda yapılan konuşmalar ve sunulan bildiriler Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından toplanarak kitaplaştırılacak.