Eleutherobin adlı kimyasal nedir?

Bilim insanları, yumuşak mercanlarda 'Kutsal Kase' adı verilen bir kimyasalın bulunduğunu saptadı. Bu kimyasalın adı Eleutherobin'dir. Eleutherobin, ilk olarak 1990'lı yıllarda Avustralya kıyılarındaki nadir bir mercanda görüldü. Bu mercanlar sitotoksik (hücreyi öldüren, fonksiyonunu durduran) özelliklere sahiptir. Eleutherobin, yumuşak mercanlar tarafından yırtıcılara karşı bir savunma olarak kullanılır ve kimyasal hücre iskeletini bozar. Araştırmalar, bu bileşiğin kanser hücrelerinin büyümesini de engellediğini tespit etti.

mercann

Kadınlar ilmik atarak kazanç elde etmek için çıktıkları yolda ilk kilimi bitirdiler Kadınlar ilmik atarak kazanç elde etmek için çıktıkları yolda ilk kilimi bitirdiler

Kanser tedavisinde kullanılacak mı?

Posta'nın haberine göre; ABD'deki Utah Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bu kimyasalın kanser tedavisinde büyük bir etki yaratacağına inanıyor. Ancak, testler için gerekli miktarda kimyasalı elde etmek zor bir süreçtir. Bu yüzden, araştırmacılar, Florida yakınlarındaki yumuşak mercanların da bu kimyasalı üretiyor olması nedeniyle, bu mercanları laboratuvarda yetiştirmeyi umuyor. Bu mercanların genetik kodu incelendiğinde, bu kimyasalı yapmak için gerekli talimatların bulunduğu ortaya çıktı. Laboratuvarda yetiştirilen bakteriler, bu talimatları takip ederek kimyasalı yapmanın ilk adımlarını başarıyla kopyalayabildi. Eğer bu süreç tamamlanabilirse, bu kimyasal kanser tedavisinde büyük bir yenilik olabilir.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ