Meydana gelen feci kaza sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin 22 yaşındaki Ferhat Uçar olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden Ferhat Uçar’ın cenazesi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

  VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'de yaşanan metrobüs kazasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 38 kişinin yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "08.48’de Küçükçekmece Sefaköy Evlendirme dairesi bölgesinde iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si ağır 38 kişi de yaralanmıştır. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edilmiş olup, yaralanan vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Olayla ilgili soruşturma açılmıştır. Ölen vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bakan Uraloğlu: İstanbul için çelik kuleler üzerine baz istasyonları yapılacak Bakan Uraloğlu: İstanbul için çelik kuleler üzerine baz istasyonları yapılacak

KAZASI SONRASI YAŞANAN CAN PAZARI KAMERADA

Küçükçekmece Sefaköy'de yol bakım çalışması nedeniyle iki metrobüsün çarpışması sonrası yaşanan kazanın şiddetini gözler önüne serdi. Kazadan hemen sonra yaşanan can pazarı ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kaza sonrası yaşanan o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde kaza sonrası metrobüs içerisindeki yaralıların kendi imkanlarıyla çıktığı ve çevredeki vatandaşların yardım ettiği görülüyor.

SEFERLER NORMALE DÖNDÜ  

Kazası sonrası adeta can pazarı yaşanırken, yaralılar sağlık ekiplerince çevre hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından olay yerinden belediye ekiplerince çalışma başlatıldı. Kazaya karışan metrobüs çekilirken, yolda ise kumlama çalışması gerçekleştirildi. Çalışmaların ardından seferler normale döndü.

3 GÖZALTI

Metrobüs kazası sonrası 2’si metrobüs şoförü, 1 denetim amiri olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA