Dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek, üretim süreçlerini ve yönetim anlayışlarını, sürekli yenileyen kuruluşlar, krizlerle gelen tehditleri fırsatlara dönüştürmesini bilirler. Krizlerin ekonominin bütün kesimlerini sarstığı dönemlerde, kalitede kusursuzluğu yönetimde mükemmelliği, arayan kuruluşlar zirvelere tırmanırlar. Başarılı kuruluşlar krizlerde, tehditleri gidererek, fırsatları değerlendirerek, zayıf yanlarını sağlamlaştırırlar ve güçlü yanlarını geliştirirler.
Dünyada kaliteli ürünlerin, kaliteli hizmetlerin ve kaliteli bilgilerin, hiçbir zaman daralmayan pazarları vardır. Üretim alanlarını çeşitlendirmeyen kuruluşlar, kriz dönemlerinde kaynak sıkıntısı çekerler. Sürekli yeni üretim alanları ve katma değeri yüksek, yeni ürünler peşinde koşmayan kuruluşlar, pazarlardaki üstünlüklerini koruyamazlar. Kriz dönemlerinde kuruluşların, ürünleri ve hizmetleri kimlere ürettirdikleri değil, üretimdeki maliyetleri önem kazanır.
Dünyadaki gelişmeleri yakından izleyen, ana yönelimlere uyum sağlayan kuruluşlar, büyük küçük bütün krizlerde ayakta kalmasını başarırlar. Kriz dönemlerinin yağmurlu ve fırtınalı olduğunu görmek için, kuruluşların kış aylarını beklemeleri gerekmez. Kuruluşlar yaz aylarında, kış aylarında karşılaşılacak sorunları ve çözümleri önceden düşünme ve araştırma sorumluluğu taşırlar. Krizsiz dönemlerin yöntemleriyle, kriz dönemlerinin sorunları çözülmez.
Ülkeler arasındaki ekonomik, siyasal ve kültürel krizleri, bütünüyle ortadan kaldırmak mümkün değildir. Nasıl yıllar içinde değişik mevsimler varsa, ekonomilerde krizli ve krizsiz dönemler vardır. Kuruluşlar yatırımlarını ve çalışmalarını, hem yaz hem de kış aylarına göre, iyimser ve kötümser bakışlarla planlamak zorundadırlar. Kuruluşların önceden yaptıkları çalışmalar, krizlerle gelen tehditleri, çok zorluk çekmeden fırsatlara dönüştürmeye yardımcı olurlar.
Kurumsallaşmış kuruluşlar, dünyada sarsılmadık ülke bırakmayan, kriz dalgalarının durmasını beklemezler, çalkantılı dönemlerde yağmur altında, dolu altında ve kar altında, yatırım çalışmalarını sürekli yenileyerek, çalışmalarını ara vermeden devam ederler. Onlar üretim alanlarında karşılaştıkları darboğazları, eğitim ve danışmanlık hizmetlerine ağırlık vererek aşarlar. Geleceği öngörmek için, önceden çalışma yapmayan kuruluşlar, iç ve dış pazarlarındaki yerlerini koruyamazlar.
Nereye gitmek istediklerini planlayan kuruluşlar, krizlerle fırsatların birlikte geldiklerini bilirler.
Krizlerdeki fırsatları güçlü ve güçsüz yanlarını, sürekli araştıran kuruluşlar görürler.
Kriz dönemlerinde, akıl gözüyle hazırlanan planlar, gönül gözüyle uygulanır.