Kralın dönüşü

Abone Ol

LeBron James için geçen sezon kariyerine kara leke olarak geçecek şekilde noktalandı. Kral 20 yaşından bu yana ilk kez playoffa kalamadı. Son 10 yıldır zirvesinde yer aldığı faal basketbolcular arasında yapılan 'en iyi oyuncular' listesinde ilk sırada yer alamadı. Bütün bunlar başarıya alışkın, lider karakterli bir süperstarın kabul edebileceği şeyler değildi. Nitekim LeBron, yazı yeni bir meydan okuma için hazırlanmakla geçirdi. İlk etapta bütün yaz ekstra idmanlar yaptı, kilo verdi. Ardından şampiyonluk için en büyük destekçisi olacak olan takımın yeni süperstarı Anthony Davis`i şehre ve takıma alışması için yardımcı oldu. Davis`in hücumun kilit oyuncusu olmasını istediğini açıkça beyan eden LeBron James, bu mütevazi tavrıyla bir yandan takım arkadaşını onore ederken, diğer yandan parkeye çıkınca hala ligin en iyi basketbolcusu göstermeyi ihmal etmiyor. LeBron, 42 dakika sahada kaldığı Dallas Mavericks deplasmanında 36 sayı, 16 asist ve 12 ribaundluk muhteşem bir performans sergileyerek istediği zaman neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi. Uzun ve zorlu rakiplerle mücadeleyle geçecek bir sezon Lakers ve LeBron James`ı bekliyor. Bütün bu zorlukların ve 36 yaşında olduğu gerçeğinin farkında olan kral bir yüzük daha kazanmak için her şeyi yapabileceği görüntüsünü veriyor. Bakalım bütün bu motivasyon Staples Center`ın tavanına 2019-2020 NBA Şampiyonu yazdırmaya yerecek mi?

Nunn harikalar diyarında

Ü niversitenin ardından drafta katılan her Amerikalı basketbolcunun hayali ilk 30 oyuncu arasına girip 1. turda seçilmek, en azından 2. turda 30-60 arasına girerek draftta seçilmektir. Bu seçim minimum garanti kontrat ve yıldızlar arasında kendine yer bulma imkânı demektir. Draftta seçilemeyen oyuncunun NBA`de forma giyme olasılığı yok denecek kadar azdır. Onları bekleyen ya Gelişim Ligi`nde yer bulup sezon içinde 10 günlük kontratlar kapıp NBA`e kendini göstermek veya Avrupa`da oynayıp NBA takımlarının dikkatini çekmektir. Avrupa veya Gelişim Ligi`nin ardından NBA`de kendine yer bulanlar için ise henüz zorlu yol bitmiş değildir. Genelde 14 ya da 15. oyuncu olup oynama şansı bulamadan biter NBA maceraları. Draftta seçilemeyenlerin makus talihini kıranlar da yok değildir. Detroit Pistons`la NBA Şampiyonluğu yaşayan Ben Wallace ve Knicks efsanelerinden John Starks draftta seçilememesine rağmen parlak bir NBA kariyerine sahip oldular. Faal oyuncular arasında Bucks`dan Wesley Matthews ve Mavericks`li JJ Barea, seçilemeyen ama rol oyuncusu olmayı başarmış ve halen NBA`de forma giyen isimler.

Heat`ın sezon başında kadrosuna kattığı Kendrick Nunn, draft edilmeden NBA`e kapağı atanlar listesine giren yeni bir isim oldu. Geçtiğimiz sezon Illinois Ü niversitesi`nden mezun olan 95 doğumlu skorer gard, Santa Cruz Warriors`la Gelişim Ligi`nde geçen bir sezonun ardından Heat kadrosujna girmekle kalmadı, sezona öylesine parlak giriş yaptı ki bir anda gözler üstüne çevrildi. İlk beş maçta ortalama 31 dakika sahada kalan Nunn, bu sürede 22 sayı ortalaması ile takımının en skorer basketbolcusu oldu. Sezon başında adını kimsenin bilmediği Kendrick Nunn, Jimmy Buttler, Goran Dragiç, Justice Winslow ve Bam Adebayo gibi skorer isimlerin arasından sıyrılıp Miami Heat`ın en skorer ismi olmayı başardı. Saha içindeki bu olumlu gidişata karşın Nunn için mücadele yeni başlıyor. 22 sayı ortalamasını koruması zor, ligin ilerleyen dönemlerinde düşüş gösterecektir. Şayet 22 olmasa dahi çift haneli sayı ortalamasını sezon sonuna kadar sürdürebilirse ligde kalıcı olma yolunda ilk adımı atar. Bu sezon NBA için asgari ücret sayılabilecek 1.4 milyon dolar kazanacak olan Nunn, istikrarlı bir çizgi gösterebilirse yıllık 10 milyon dolarları kazanması işten bile değil. Nunn`un NBA macerasının nasıl şekilleneceğini izleyip göreceğiz ama Miami Heat`ın çok önemli bir potansiyel bulduğu kesin.