Güncel

Köpekle aranan cipin yakıt deposundan 111 kilo metamfetamin çıktı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda durdurulan bir cipte yapılan aramada, yakıt deposunda gizlenmiş 111 kilo 400 gram metamfetamin bulundu. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.

Abone Ol

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde imal ve ticaretinin engellenmesine yönelik çalışma yürüttü. Alınan istihbarat doğrultusunda, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bir cipi durduran ekipler, narkotik köpeğiyle arama yaptı.

YAKIT DEPOSUNDA ZULA

Aramada, yakıt deposu içerisine zulalanmış vaziyette 42 kilo 150 gramı likit, 69 kilo 250 gramı kristal halde olmak üzere toplamda 111 kilo 400 gram metamfetamin ele geçirildi. Metamfetamin, güçlü bağımlılık etkisi bulunan rengi ve kokusu olmayan bir uyarıcıdır1. Metamfetamin kullanımı, kişide psikolojik ve fiziksel birçok soruna yol açabilir2.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Konuya ilişkin gözaltına alınan bir şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Şüphelinin, uyuşturucu maddeyi nereden temin ettiği ve kime ulaştırmak istediği soruşturuluyor. Uyuşturucu maddelerden metamfetamin ve fentanil, son yıllarda dünyada artan bir tehlike olarak görülüyor