Yaşam

Kış aylarında doğal gaz faturasını düşürmenin püf noktaları

Kış aylarında doğal gaz faturası yüksek gelen vatandaşlar, tasarruf yapmak için neler yapabileceklerini merak ediyor. Kombi bakım ustaları ise bazı ipuçları veriyor. İşte detaylar...

Abone Ol

Kombi sıcaklığına dikkat

Günboyu gazetesinin haberine göre; Kombi ustası Şahismail Gültepe, ısı yalıtımlı evlerde kombi sıcaklığının çok yüksek olmaması gerektiğini söyledi. Gültepe, "Evin yalıtım ve ısınma durumuna göre akşamları 40-45 dereceye ayarlanmalıdır. İzolasyon olmayan evler ise çok zor ısınır" ifadeleri kullandı.

Gültepe, hava sıcaklığına göre kombinin gündüz açılıp kapatılmasının da önemli olduğunu belirtti. "Ev gündüz güneş görüyorsa kombinin kapatılması gerekiyor. Akşam ise tekrar açılması gerekiyor. Açıp kapattığımızda doğalgaz faturası yüksek gelir diyenler var. Ancak bu havada gündüz açmaya gerek yok. Van’da geceleri hava sıcaklığı eksiye düşüyor" diye konuştu.

Kullanılmayan odaların peteklerini kapatın

Gültepe, tasarruf sağlamak için kullanılmayan odalardaki peteklerin kapatılmasını veya ayarının düşürülmesini tavsiye etti. Faturada tasarruf sağlama için özellikle kombi ve petek bakımının önemini vurgulayen gültepe, Kullanılmayan odaların peteklerini kapatın veya sıcaklık ayarını düşürün. Böylece evdeki diğer petekler daha dengeli ısınır ve faturaya olumlu yansır. dedi.

Gültepe, ayrıca kadınların küçük bir bulaşık yıkamak için bile sıcak suyu açmamaları gerektiğini söyledi. "Musluğun bu şekilde sürekli açılıp kapatılması büyük bir yüktür. Sıcak suyu gereksiz yere kullanmayın" dedi.