Güncel

Kira zammı yüzünden çatalla saldırdı: 17 yıl hapis istemi

İstanbul Bakırköy’de ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik, kira zammını kabul etmeyen ve evi boşaltmayan kiracısını çatalla yaraladı. Bilik hakkında 17 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Abone Ol

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bilik’in kiracısı olan Mehmet Yılmaz’a yüzde yüz zam yapmak istediği, ancak Yılmaz’ın bunu kabul etmediği belirtildi. İddianamede, Bilik’in Yılmaz’ı evi boşaltmaya zorladığı, tehdit ve hakaret ettiği, mutfaktan aldığı çatal ile Yılmaz’ın kolunu yaraladığı kaydedildi. İddianamede, Bilik’in kullandığı çatalın silah olarak değerlendirildiği ifade edildi.

17 YIL 9 AY HAPİS İSTEMİ

Bilik hakkında “tehdit”, “kasten yaralama”, “zincirleme şekilde hakaret”, “mala zarar verme” ve “konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçlarından 17 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Bilik’in suçlarını işlediği, tanık beyanları ve delillerle sabit olduğu belirtildi. Mütalaanın açıklanmasının ardından taraf avukatları beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu. Hakim, taraf avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.