Ekonomi

Kimlik numarasının sonu 0,2,4,6,8 olanlara müjde! 900 lira ile 2500 lira arasında ödeme!

Ülke genelinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yanı sıra belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kaymakamlıklar, kış mevsiminin getirdiği ek masraflara karşı vatandaşlara destek olacak sosyal yardımlar için başvuruları almaya başladı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, belirli şartlara göre Doğal Gaz Tüketim Desteği adıyla 900 ila 2500 lira arasında ödemeler yapacak.

Belediyeler de bu kapsamda yardımlarını sürdürüyor. Kuşadası Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla kış boyunca yakacak desteği dağıtacak.

Maddi sıkıntı içerisinde olan bireyler, devletin sosyal yardım ve desteklerinden faydalanabilmek için ilgili belediyelere, kaymakamlıklara, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına veya Aile Bakanlığı bölge müdürlüklerine başvurular alınmaya başlandı.

Özellikle ısınma giderlerinin arttığı bu dönemde, devlet, vatandaşların bu ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına çeşitli yardım mekanizmalarını devreye soktu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, kaymakamlıklar tarafından dağıtılacak sosyal yardımlar için başvurular başladı.