Esirlerin Kronik Hastalıkları Var

Gazze Şeridi’nde 2014 yılında kaçırılan 3 İsrailli esirin görüntüleri, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından paylaşıldı. Görüntülerde, 79 yaşındaki Haiem Bery, 80 yaşındaki Yoram Metzger ve 85 yaşındaki Amiram Cooper yer aldı.

İran: Beyrut Büyükelçimizin yaralanmasına yol açan saldırıya gerekli cevabı verme hakkımızı koruyoruz İran: Beyrut Büyükelçimizin yaralanmasına yol açan saldırıya gerekli cevabı verme hakkımızı koruyoruz

Bery, yaptığı konuşmada, yaşlı esirlerin kronik hastalıkları olduğunu ve çok zor koşullar altında yaşadıklarını söyledi. Bery, “Bizler İsrail’in kuruluşunun temelinde yer alan kuşağız. IDF’yi kuranlar bizleriz. Burada neden terk edildiğimizi anlamıyoruz” dedi.

İsrail Hükümetine Çağrı

Bery, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik hava saldırılarında ölmek istemediklerini belirterek, İsrail hükümetine çağrıda bulundu. Bery, “Koşulsuz ve şartsız şekilde serbest bırakılmamızı sağlayın. Burada yaşlanmamıza izin vermeyin” dedi.

Bery, ayrıca, İsrail hükümetinin Hamas ile esir takası yapması gerektiğini de ifade etti. Bery, “Hamas’ın elindeki esirlerin sayısı artıyor. Bu fırsatı kaçırmayın” diye konuştu.

Hamas’tan İsrail’e Mesaj

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yayınladıkları görüntülerle İsrail’e mesaj gönderdi. Tugaylar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması ve esir takası için masaya oturması gerektiğini vurguladı.

Tugaylar, ayrıca, Gazze Şeridi’nde tuttukları diğer esirlerin durumunu da gizli tuttuklarını ve İsrail’in bunu öğrenmesinin imkansız olduğunu iddia etti.

Kaynak: İHA