Emlakjet, Kasım ayı Türkiye genelinde emlak verilerini yayımladı. Şirketin açıklamasına göre, konut arayışında olanların %44'ü kiralık, %56'sı ise satılık konutlar tercih etti. Satılık konut fiyatlarında önemli bir değişiklik olmazken, kiralardaki düşüş eğilimi devam etti.

Kasım ayı verilerine göre kadınların, erkeklere kıyasla konut arama eğilimi daha yüksek. Kadınların konut arama oranı %60 iken erkeklerde bu oran %40 olarak belirlendi. Ankete göre, Emlakjet kullanıcıları yeni ilan düzenlemesinin gayrimenkul arama platformlarına olan güveni artıracağını düşünüyor. Ankete katılanların %60'ı, düzenlemenin sahte ilanların azalmasına yardımcı olacağını belirtti.

Ticaret Bakanı Bolat otomotiv ve emlak sektörü hakkında açıklamalar yaptı Ticaret Bakanı Bolat otomotiv ve emlak sektörü hakkında açıklamalar yaptı

konut-7

Emlakjet CEO'su Tolga İdikat, gayrimenkul sektöründe yaşanan bilgi ve ilan kirliliği endişelerine dikkat çekerek, tek fiyat düzenlemesi ve TC kimlik numarasıyla ilan girişi yapılmasının sektöre olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.

Emlakjet Prestige Plus üyesi Ayten İpek ise kimlik doğrulamasının sektördeki güveni artıracağını vurgulayarak, sahte ilanların önüne geçilmesinin sektöre olumlu yansımaları olacağını belirtti.

Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerine göre, ekimde aylık bazda %3,8, yıllık bazda ise %86,5 artış kaydedildi. Türkiye genelindeki konutların kaliteye göre fiyat değişimlerini izleyen KFE, geçen yılın aynı dönemine göre İstanbul'da %74,4, Ankara'da %101,5 ve İzmir'de %80,1 artış gösterdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ