Hatay’da deniz taşkını

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, dün akşam saatlerinde başlayan fırtına ve yağış, caddeleri su altında bıraktı. Denizin taşması sonucu bazı iş yerleri ve araçlar zarar gördü.

hayat İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fırtına etkisiyle ana cadde ve bulvarlarda meydana gelen deniz taşkınları nedeniyle İskenderun ilçesinde 27.11.2023 Pazartesi günü okullar 1 gün tatil edildi” dedi.

Kastamonu’da iki ilçe tatil
duyuru

Kastamonu’nun İnebolu ve Abana ilçelerinde de fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle sahil bölgesinde denizin taşması sonucu hasar meydana geldi. İnebolu Kaymakamlığı, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “Olası hava şartları nedeniyle 27.11.2023 okullar 1 günlüğüne tatil edilmiştir” ifadelerini kullandı. Abana Kaymakamlığı da aynı kararı alarak, eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Kastamonu’da eğitime ara verilen ilçe sayısı 2’ye çıktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Yağış Uyarısı

Marmara'nın güney ve batısı, kuvvetli yağışların etkisi altına girecek. Aynı durum, Ege, Akdeniz, Doğu Akdeniz'in kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı'nda da geçerli olacak.

Meteoroloji, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege bölgesinde kuvvetli yağışlar (30-60 kg/m2) beklendiğini bildirdi. Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi'nde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-100 kg/m2) yağışlar beklendiğine dair uyarılarda bulundu.

yagıs-9

Antalya'nın batısından başlayarak, il geneli ile Konya'nın güneybatı ilçelerinde kuvvetli yağışlar (25-60 kg/m2) yaşanacak. Antalya'nın batısının kıyı kesimleri ile doğusunda ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu'nun kuzeyi ile Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağış beklentisi var.

Dağcıların nefes kesen rafting heyecanı Dağcıların nefes kesen rafting heyecanı

yağışş

Kaynak: HABER MERKEZİ