ABD, "Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması olayıyla ilgimiz yok" dedi ABD, "Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması olayıyla ilgimiz yok" dedi

Kanada'nın Quebec bölgesinde Türk kardeşlerin sahibi olduğu Pizza Mozza restoranı, 31 Ağustos ve 2 Eylül gecesi iki kez kundaklandı. İşletme sahiplerinden Berat Saymadi, yerel basına yaptığı açıklamada, ilk kundaklamanın restoranda büyük bir hasara yol açmadığını ancak ikincisinde işletmenin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Kundaklama saldırısı sonucu polis soruşturma başlatsa da henüz herhangi bir şüpheli ya da fail tespit edilemedi.

Restoranın önceki haliyle son halini de paylaşan Saymadi, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda ise "Saldırıdan bu yana kabus gibi 10 gün geçti. Hala herhangi bir sonuç alamadık. Bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kanada Turk Restorani Kundaklandi 2

KONSOLOSLUĞA TEŞEKKÜR

Türk Konsolosluğu ve Oka Belediyesine destekleri için teşekkür eden Saymadi paylaşımında "İşimizin yüzde doksanı restoranda yenilen yemekten geliyordu ve müşterilerle o kadar iyi ilişkiler geliştirmiştik ki içeri girdikleri anda ne sipariş edeceklerini çoğu zaman biliyorduk. Yemeklerimizi çok seviyorlardı." ifadelerine yer verdi.

Kanada Turk Restorani Kundaklandi

O KADAR KOLAY DEĞİL

Saymadi, başka bir paylaşımında şunları ifade etti:

“Herkes yurtdışına gidip, yeni bir hayat kurmak istiyor. Ama hiçbir şey o kadar kolay değil. Yalnızlık, işsizlik, haksızlık her yerde hüküm sürüyor. Kardeşlerimle beraber Kanada’da çok zor şartlar altında açtığımız, 2 yıl boyunca tüm enerjimizi harcadığımız restoranımızı yaktılar.”

BAĞIŞ KAMPANYASI

Bu arada aile, kundaklanan işletmeyi yeniden inşa etme masraflarını karşılamak için bağış kampanyası başlattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ