Spor

Kadro dışı bırakılan isimlerin Beşiktaş'a faturası ağır oldu

Beşiktaş’ta Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından beş futbolcu kadro dışı bırakıldı. Bu kararın arkasında yatan nedenler ve Beşiktaş’a getirdiği yüksek maliyet ortaya çıktı.

Abone Ol

Kadro dışı bırakılan isimler

Sözcü'nün haberine göre, Beşiktaş yönetimi, takım içindeki huzuru sağlamak için Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Eric Bailly ve Jean Onana’yı kadro dışı bıraktı. Bu beş futbolcunun kadro dışı kalmasının sebepleri şöyle:

Aboubakar: Sakatlığını bahane ederek sahaya çıkmaması ve saç ektirerek iyileşme süresini uzatması.
Ghezzal: Sık sık sakatlanması ve sezon sonunda sözleşmesi bitince Türkiye’den ayrılmak istemesi.
Bailly: Burak ve Tayfur Bingöl ile yaşadığı tartışma sonrası takımı bölmesi ve Fransızca konuşan oyuncuları ayrıştırması.
Rosier: Disiplinsiz davranışları ve takım uyumunu bozması. Fenerbahçe maçı sonrası soyunma odasında gülmesi.
Onana: Sezon başından beri fiziksel ve mental olarak hazır olmaması. Kilo probleminden kurtulamaması.

Kadro dışı bırakılan futbolcuların maliyeti

Kadro dışı bırakılan beş futbolcunun Beşiktaş’a yıllık maliyeti 12.5 milyon Euro’yu buluyor. Bu rakamın 10.1 milyon Euro’su takımın en çok kazanan üç futbolcusu olan Bailly, Aboubakar ve Ghezzal’in maaşlarından oluşuyor. Onana ve Rosier’in maaşları ise 1.5 ve 1.4 milyon Euro.

Aboubakar’ın üçüncü dönemi de kısa sürecek 

Beşiktaş’ın iki şampiyonluğunda önemli rol oynayan Vincent Aboubakar’ın üçüncü dönemi de kısa sürebilir. Kadro dışı kalan Kamerunlu golcü, ara transferde başka bir takıma satılmaya çalışılacak. Aboubakar, geçen sezon da teknik direktör Sergen Yalçın ile sorun yaşamış ve sezon bitmeden Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr ile anlaşmıştı.