İddiaya göre, Mehmet İşçi (47), akşam saatlerinde evine giderken, Ataberk Özcan (24) ile Meltem Çağlar’ın (19) kavga ettiklerini gördü. Kadına şiddet uygulayacağını düşünen İşçi, çifte “Hayırdır ne oldu, kıza zarar mı vereceksin?” diye sordu. Çağlar, “Biz sevgiliyiz” deyince, İşçi “Tamam sevgiliyiz ama sana zarar verecek” dedi. Bu sırada Özcan, bıçak çıkarıp kız arkadaşına verdi. Çağlar, bıçağı İşçi’ye doğru savurarak boğazını kesti. İşçi, “Ne haliniz varsa görün” diyerek uzaklaşmaya çalıştı, ancak Çağlar, bıçağı kalbine sapladı. Özcan da İşçi’ye tekme atarak yere düşürdü ve sırtından bıçaklamaya başladı. Olayı gören bir vatandaş, Özcan’ı İşçi’nin üzerinden uzaklaştırdı. Çift, olay yerinden kaçarken, İşçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Fatih'te kaza yapan tır yolu kapattı Fatih'te kaza yapan tır yolu kapattı

TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Özcan ve Çağlar’ı yakalayarak gözaltına aldı. Çift, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Savcılık, Özcan ve Çağlar hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Kasım ayında yapılan dördüncü duruşmada, mahkeme heyeti, Özcan’ın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak, yurt dışına çıkış yasağı koymak suretiyle tahliyesine karar verdi. Çağlar ise tutuksuz yargılanmaya devam etti. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

“ARTIK KİMSEYE YARDIM ETMEK İÇİMDEN GELMİYOR”

Olaydan sonra kalp ameliyatı olan ve 2 buçuk ay raporlu kalan Mehmet İşçi, yaşadıklarını anlattı. Özcan’ın tahliye edilmesine tepki gösteren İşçi, “Suçlunun dışarıda değil, içeride olması gerekiyor. İşe başladıktan 1 ay sonra tekrar aynı olayı gördüm, hemen oradan uzaklaştım. Artık kimseye yardım etmek içimden gelmiyor çünkü aynı şeyle karşılaşabilirim, kimin ne olduğu belli değil. Adalet bekliyorum” dedi. İşçi’nin ablası İlknur İşçi ise, kardeşini kurtaran vatandaşa teşekkür ederek, “O arkadaşa gerçekten, yürekten teşekkür ediyoruz. Allah ayağını taşa değdirmesin, kardeşimizi kurtardı. Tek dileğimiz gelip tanıklık etmesi” diye konuştu.

Kaynak: İHA