160 yıllık kuraklık haritasını çıkardı: Kritik bilgiler tespit edildi 160 yıllık kuraklık haritasını çıkardı: Kritik bilgiler tespit edildi

Kabarık Faturalara Son

MASS uygulaması ile tüketiciler, fatura dönemlerinde ne kadar elektrik harcadıklarını ve güncel fatura tutarlarını anlık olarak görebilecek. Böylece, kabarık faturalara son verecek ve bütçelerini aşmadan kullanım sağlayabilecekler. Ayrıca, ev sahipleri gelen faturalarını komşularının faturalarıyla kıyaslayabilecek ve tasarruf yapabilecekler.

elekt

Kesintilerden Haberdar Olun

MASS uygulaması, aynı zamanda daha önceden planlanan elektrik kesintileri hakkında da güncel bilgi verecek. Tüketiciler, kesintilerin ne zaman başlayıp biteceğini, hangi bölgeleri etkileyeceğini ve neden kaynaklandığını öğrenebilecek. Böylece, kesintilerden olumsuz etkilenmemek için önlem alabilecekler.

Sayaç Değişikliği Ücretsiz

MASS uygulaması, dağıtım lisansı tüzel kişinin sorumluluğunda olacak. Bu nedenle, tüketiciler sayaç değişikliği için herhangi bir bedel ödemek zorunda kalmayacak. Sayaç değişikliği talepleri, EPDK tarafından belirlenen usul ve esaslara göre karşılanacak.

sayac-panosu-saat-gorunumu
MASS uygulaması, EPDK’nın taslağına göre, akıllı elektrik sayaçları üzerinden oluşturulacak ve elektrik dağıtım sistemine bağlı sayaçlar, bu sisteme bağlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ