Yaşam

Konya'dai vahim olayda karar çıktı!

Konya'da, 5 yıl önce yanlış adrese yönelik gerçekleşen ve Necla ile Metin Büyükşen çiftinin silahla öldürülmesiyle sonuçlanan vahim olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Azmettiricileri olarak belirlenen Esra Taş ve Abdullah Başdemir ile cinayeti işleyen Ertuğrul Çelik'e verilen 2'şer kez müebbet hapis cezası onaylandı.

Abone Ol

Konya'da 5 yıl önce Necla (54) ve Metin (55) Büyükşen çiftinin yanlışlıkla hedef alınarak öldürüldüğü korkunç olayla ilgili olarak, azmettiricileri Esra Taş (28) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (47) ile cinayeti işleyen Ertuğrul Çelik'e verilen 2'şer kez müebbet hapis cezası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından onaylandı.

Olay, 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sularında, Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde yaşandı. Kar maskeli saldırgan, kapısı açık olan eve girerek emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş ederek acımasızca öldürdü. Bu korkunç cinayetle ilgili davanın sonucu, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından bildirildi.

Bölge Adliye Mahkemesi, 5 Mayıs'ta 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cinayeti işleyen Ertuğrul Çelik ile azmettiren Esra Taş ve sevgilisi Abdullah Başdemir'e, Büyükşen çiftinin ölümüne sebep olmaktan dolayı 2'şer kez müebbet hapis cezası ile konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarından da 4'er yıl hapis cezasını onadı. Ayrıca, saldırı sırasında Büşra Büyükşen'i yaraladığı için Ertuğrul Çelik'e verilen 9 ay hapis cezası ile yardım eden tutuksuz sanık Zekeriya Okşen içinse delil yetersizliğinden verilen beraat kararlarını da onayladı.

Mahkeme kararında, Esra Taş'ın, eski sevgilisi Hüseyin Kalınkayış'tan ayrıldıktan sonra onun anne ve babasını sorumlu tuttuğu ve onların ölmesini istediği, bu isteği Abdullah Başdemir'e ilettiği belirtildi. Abdullah Başdemir'in bu isteği kabul ettiği ve uzun süredir tanıdığı Ertuğrul Çelik'i, Hüseyin'in anne ve babasını öldürmesi için kiraladığı ifade edildi. Esra'nın da diğer sanık Zekeriya Okşen aracılığıyla Hüseyin Kalınkayış'ın adresini öğrenip Abdullah Başdemir'e ulaştırdığı kaydedildi.

Ancak, Ertuğrul Çelik'in adres karışıklığı sonucu Hüseyin Kalınkayış'ın anne ve babasının yaşadığı ev yerine Metin ve Necla Büyükşen'in evine giderek tüfekle saldırdığı, ardından tüfeğin tutukluluk yapması nedeniyle planın sekteye uğradığı ve Necla Büyükşen'i de öldürdüğü belirtildi.

Ertuğrul Çelik'in savunması sırasında verdiği ifadelerin cezadan kurtulma amacına yönelik olduğu vurgulanırken, Abdullah Başdemir'in Esra Taş'a yönelik tehditler savunduğu ve onun adamlarını göndererek Hüseyin'in ailesini öldürttüğünü iddia ettiği aktarıldı. Bu görüşmeler sırasında Esra Taş'ın "Sen aslansın yaparsın" dediği belirtildi.