Güncel

İzmir merkezli FETÖ operasyonu! 12 kişiye gözaltı

FETÖ'nün TSK içerisindeki yapılanmasına dönük olarak İzmir merkezli 9 ilde eş zamanlı yapılan operasonlarda 2'si muvazzaf olmak üzere 12 asker gözaltına alındı.

Abone Ol

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün sözde Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik operasyon yapıldı.

9 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda veri karşılaştırılmasına dayalı işlemler sonucunda, örgütsel irtibat tespit edilen 2'si muvazzaf asker olmak üzere toplamda 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişiler arasında Kara ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında görevli 4 astsubay ile darbe girişimi sonrasında ilişikleri kesilen 10 askeri okul öğrencisi bulunmaktadır.

Operasyon kapsamında, 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı. Firari durumda olan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar ise devam etmektedir.

Yapılan bu operasyon, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasına yönelik güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesini gösteriyor. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmasıyla birlikte soruşturmanın daha da genişleyip genişlemeyeceği belirlenecek.