Güncel

İzmir Karşıyaka Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'deki orman yangınları kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'deki orman yangınlarının kontrol altına alındığını bildirdi.

Abone Ol

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda başlayan ve yerleşim yerlerine kadar yayılan orman yangını, dört günün sonunda kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Urla ve Bolu Göynük'teki yangınlar hakkında da olumlu gelişmeleri paylaştı ve yurt genelinde hala beş farklı noktada yangınla mücadele edildiğini belirtti.

Yumaklı, İzmir'deki son durum hakkında Yamanlar Seyirtepe'de yaptığı açıklamada, "Bugün güzel haberlerimiz var. İzmir Karşıyaka Yamanlar'daki yangın artık kontrol altına alındı ve herhangi bir risk kalmadı" dedi.

İzmir'deki yangında 17 ev kül olurken, 105 ev tahliye edildi. Ayrıca 44 iş yeri boşaltıldı. Yangın nedeniyle üç mahalle tahliye edilirken, toplamda 1600 hektarlık alan zarar gördü. Karşıyaka'da başlayıp Bayraklı ve Çiğli ilçelerine yayılan yangın, kentin birçok noktasında duman tabakası oluşmasına neden oldu. Alevlere, iki uçak, yedi helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale edildi ve yangın dört günün ardından kontrol altına alınabildi.

Bakan Yumaklı, Bolu Göynük'teki yangının da kontrol altına alındığını belirterek, "Sarp arazide çıkan bu yangın, geniş bir alanda etkili oldu. Ancak şu anda kontrol altında. Ağaç yapısından kaynaklı olarak küçük dumanlanmalar görülebilir, bu konuda endişelenmeye gerek yok" dedi.

Çeşme'de makilik alanda çıkan yangına da müdahale edildiğini belirten Yumaklı, "Bir site boşaltıldı, ancak herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yurt genelinde beş farklı noktada yangınların devam ettiğini belirten Bakan, İzmir Menderes, Bozdağ, Manisa Gördes, Karabük Ovacık ve Eşme'deki yangınlara yönelik yapılan müdahaleler hakkında detaylı bilgi verdi. Bu yangınların da kontrol altına alınmaya yakın olduğunu ve gün içinde net bilgilerin paylaşılacağını söyledi.