Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İsviçre Günleri, "Gelecek Yolunuzu Tasarlayın" temasıyla İsviçre'yi ve İsviçre markalarını daha yakından tanıma fırsatı sunuyor.

İsviçre Başkonsolosu Philippe Brandt ev sahipliğinde, benim de katıldığım Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Güçlü Onur ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısı, İsviçre Başkonsolosluğu rezidansında gerçekleştirildi.

P H I L I P P E. B R A N D T R E S U L. E M R A H. Ş A H A N A Y Ş E. G Ü Ç L Ü. O N U R

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İsviçre Günleri, "Gelecek Yolunuzu Tasarlayın" temasıyla İsviçre'yi ve İsviçre markalarını daha yakından tanıma fırsatı sunuyor. Eğitim, deneyim ve kariyer alanlarına odaklanan festival, İsviçre müziği, kültürü ve gastronomisiyle dolu dolu bir hafta sonu vadediyor. Herkese açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek festivalde, gastronomi konsepti İsviçreli şef Erich Ruppen tarafından tasarlanırken, sokak lezzetleri için BAU Culinary Art'tan şef David Shipman'ın özel tarifleri sunulacak.

Swiss Days Keyvisual Çaki Tr

"Gelecek Yolunuzu Tasarlayın" 

20-21 Eylül'de Yapı Kredi bomontiada'da gerçekleşecek olan İsviçre Günleri İstanbul 2024, eğitim, deneyim ve kariyer alanlarında İsviçre'nin önde gelen firmalarıyla buluşma fırsatı sunuyor. "Geleceğinizi Tasarlayın" temasıyla düzenlenen bu etkinlik, İsviçre'nin zengin kültürünü, lezzetli mutfağını ve inovatif teknolojilerini keşfetmek için eşsiz bir fırsat sunuyor.

1 Isviçre Günleri 4

Swiss Tourism ve Şişli Belediyesi'nin destek ve katılımıyla, Yapı Kredi bomontiada’da düzenlenecek İsviçre Günleri İstanbul 2024 çeşitli sokak lezzetleri, İsviçre tatları, kahoot, çarkıfelek, Alphorn, bilgi yarışması, aile köşesi, fotoğraf kabini, Power FM canlı yayını ve İsviçre şirketlerinin kariyer standları ile ziyaretçilerine keyifli ve renkli anlar yaşatacak. İsviçre Günleri Istanbul 2024 Yapı Kredi bomontiada, dDf Dream Design Factory, Power App, Sipan Babur Production, BAU Culinary Arts ve DRC Stratejik İletişim iş birliğinde gerçekleşecek. 

20.September. Program

Neden İsviçre Günleri'ne katılmalısınız?

  • Kariyer Fırsatları: İsviçre'nin önde gelen şirketleriyle tanışın ve geleceğinizi şekillendirin.
  • Kültürel Deneyim: İsvice müziği, dansı ve lezzetlerini tadın.
  • Eğitim ve Gelişim: Sektör uzmanlarından ilham alın ve yeni bilgiler edinin.
  • Networking: İş dünyasının önemli isimleriyle tanışın ve bağlantılar kurun.
  • Keyifli Bir Gün: Ailenizle veya arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakit geçirin.

21.Septermebrswissdays 2024 Final Program 2.2 Tr (1)

Etkinlikte Neler Var?

  • Panel Tartışmaları: Geleceğin iş dünyası, teknoloji ve inovasyon gibi konularda uzman isimlerden sunumlar ve panel tartışmaları.
  • Canlı Müzik Performansları: İsviçre ve Türkiye'den ünlü sanatçıların sahne alacağı müzik şölenleri.
  • İsviçre Yemekleri: İsviçre'nin geleneksel lezzetlerini ve modern yorumlarını tadabileceğiniz yiyecek stantları.
  • Kariyer Standları: İsviçre'nin önde gelen şirketlerinin kariyer fırsatlarını keşfedeceğiniz standlar.
  • Atölye Çalışmaları: Farklı alanlarda kendinizi geliştirebileceğiniz atölye çalışmaları.
  • Çocuk Aktiviteleri: Çocukların da eğlenebileceği özel oyun alanları ve etkinlikler.

Katılımcı Şirketler

İsviçre Günleri'nde ABB, Türk Hava Yolları, Çivi & Partners, MG International Fragrance, P&G, Swiss Approval gibi birçok önemli şirketin yanı sıra, Roche, Tektaş, Enco, Bronz sponsorları Macroonline, Barry Callebaut, Bordier, Geberit, Fairmont Quasar Istanbul Habib Bank, Metrans, Toblerone, Schindler, Vakko, Zurich Sigorta Grubu Türkiye gibi birçok firma da yer alıyor.

Swiss Days Keyvisual Yol Tr

Ziyaret Bilgileri

  • Tarih: 20-21 Eylül 2024
  • Yer: Yapı Kredi bomontiada
  • Giriş: Ücretsiz

İsviçre Günleri 2024’te beş panelde konuşacak kişiler

  • Zurich Sigorta Grubu Türkiye CEO’su Yılmaz Yıldız, 
  • İsviçre Federal Mesleki Eğitim ve Öğretim Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Erik Swars, 
  • Novartis Türkiye Ülke Başkanı Natacha Theytaz, 
  • İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hakan Çoban,  
  • Adecco Group Akkodis Türkiye Başkanı Ali Güler, 
  • BAU Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Dilistan Shipman, 
  • Hapimag Resort Operasyonlar Başkanı TR/ES/PT/NL/GR/IT Kerem Demirkol, 
  • Conrad Hilton İstanbul Genel Müdürü Todori Kalamaris, 
  • ABB Türkiye Başkanı ve Ülke Genel Müdürü Başar Vural, 
  • Nestle Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Başak Ünal,  
  • Logitech Türkiye Genel Müdürü Sinem Erdoğmuş Yavuz, 
  • Weidmann Türkiye Genel Müdürü Tayyar Egeli, 
  • Şişli Belediyesi ve İBB Temsilcisi Doç. Dr. Oğuz Demir, 
  • Yeniden Biz Yönetim Kurulu Başkanı, Mentor ve Melek Yatırımcı Selen Kocabaş, 
  • Procter & Gamble Pazarlama Bölüm Başkanı Onur Yaprak, 
  • Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tunç Bozbura, 
  • İş İnsanı ve Aktivist Leyla Alaton, 
  • Fark Lab / Arya Kurucusu Ahu Serter 
  • Yanındayız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı 

Guillaume De Kadebostany

Etkinliğin festival alanında 20 Eylül akşamı Power FM'in DJ performansının yanı sıra Street Dance Battle gösterisi olacak, ayrıca Reyhan Karaca, Salman Tin & Sefo ile canlı yayın gerçekleştirilecek. 21 Eylül akşamı ise yine Power FM'in D performansını takiben Reynmen & Bilal Sonses ile canlı yayın yapılacak ve sonrasında ünlü İsviçreli Sanatçı Kadebostany sahne alacak. 

Isviçre Günleri 1

İsviçre İstanbul Başkonsolosu Philippe Brandt;

“Swiss Days İstanbul” etkinliğini organize etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti ve şunları ekledi: "İsviçre Günleri İstanbul 2024, İsviçre'nin Türkiye'deki görünürlüğünü artırmayı, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da geliştirmeyi ve gençlerin geleceklerini şekillendirmelerine destek olmayı amaçlamaktadır. İsviçre ve Türkiye'nin çeşitli alanlarda uzun bir iş birliği geçmişi bulunmaktadır. ‘Swiss Days İstanbul 2024' ile Türkiye'deki genç nüfusa hitap ediyoruz. Onlara, Türkiye'deki İsviçre şirketleriyle bağlantı kurabilecekleri ve kariyer planlamaları konusunda İsviçre ve Türkiye'den uzmanlardan tavsiyeler, ipuçları ve fikirler alabilecekleri bir platform sunmak istiyoruz. Türkiye'de büyüyen gençler çok değerli; bu nedenle onlara sadece bu ülkeye yatırım yapan ve binlerce iş imkânı yaratan Türkiye'deki İsviçre şirketlerinde değil, diğer şirketlerde de bulunan kariyer fırsatlarını göstermekte yardımcı olmak istiyoruz."

Isviçre Günleri 2

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan; 

“İstanbul’un kalbi Şişli’de gerçekleşen 2024 Swiss Günleri’ni çok önemsiyoruz. Ülkemizde ne yazık ki çift yönlü istihdam sorunu ile mücadele etmekteyiz. Bir tarafta nitelikli işgücü diğer tarafta ciddi bir işsizlik sorunu ile karşı karşıyayız. Bu nedenle Şişli Belediyesi olarak Kariyer ve Yetkinlik Yönetimi Merkezimiz, PERPA İstihdam ve Kalkınma Merkezimiz ve Şişli Girişim Vadisi projelerimizle ekonomik krizin yarattığı istihdam sorununa çözüm olabilmek amacıyla ilçemizde çok önemli çalışmalara imza attık. İstihdam ve girişimcilik alanında kuracağımız sürdürülebilir iş birliği modelleri ile gençlerimizin geleceğe güvenle bakması için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı. 

A Y Ş E. G Ü Ç L Ü. O N U R1

İsviçre ve Türkiye arasında bir ticaret köprüsü olan Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Güçlü Onur ise etkinlik ile ilgili olarak “İsviçre Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak bu etkinlik ile ilgili çok çalıştık ve çok heyecanlıyız. Geleceği birlikte şekillendirme başlığı altında çalışanlar ve liderlerin, kendilerini bu kadar bilinmez ile yüklü bir geleceğe nasıl hazırlamaları gerektiğini de çok değerli katılımcıların olduğu panelimizde tartışıyor olacağız” şeklinde konuştu.

Salman Tin

İsviçre Günleri Açılışı 

İsviçre Günleri İstanbul 2024’ün açılışı, 20 Eylül sabahı XVIII. İsviçre Türkiye Ekonomik Forumu ile başlayacak ve açılış konuşmalarını Türkiye’de İsviçre Ticaret Odası Derneği Başkanı Arpat Şenocak ve İsviçre'nin Türkiye Büyükelçisi Guillaume Scheurer yapacak. İlk olarak Koç Üniversitesi'nden Prof. Dr. Deniz Yüret, eğitim, yapay zekâ ve iş dünyasının geleceğin liderlik yeteneklerini geliştirmedeki rolleri üzerine bir ana konuşma yapacak. Forum, "Geleceğin Dünyasında Liderler İçin Başarıya Giden Kritik Faktörler Nelerdir?" başlıklı bir panel ile devam edecek. Bu panelde, yapay zekâ, teknoloji ve değişen iş dinamiklerine odaklanılarak önemli başarı unsurları ele alınacak.